26 / 04 / 2024

Balıkesir Çanakkale Çevre Düzeni Planı'na mimar ve mühendislerden tepki!

Balıkesir Çanakkale Çevre Düzeni Planı'na mimar ve mühendislerden tepki!

Balıkesirli mimar ve mühendisler, bakanlığın onayladığı 1/100.000 ölçekli Balıkesir Çanakkale Çevre Düzeni Planı'na itiraz etti. Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk, "Bakanlığa yaptığımız itiraz, planın yürürlülüğünü durdurmuyor. Gelecek cevaba göre yargıya




Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'na Balıkesirli mimar ve mühendisler itiraz etti.  Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk, Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Zeki Öncü, Türk Mühendis Mimarlar Odaları Birliği Dönem Sözcüsü Nazmi Kaçar, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Akbıyık ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Levent İme ile birlikte düzenlediği toplantıda, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'na neden itiraz ettiklerini anlattı. 


Özerk, "Planın modern ve sağlıklı bir plan olduğunu söylemek zordur" dedi. 

Kentin kuzeyinde çevre yolu ile mevcut yerleşik alan arasında önerilen gelişme alanının kentin sorunlu bölgesi olduğunu vurgulayan Ali Özerk şunları söyledi: "Daha önce yapılmış planlar ve imar uygulamaları çeşitli sebeplerden 4 defa iptal edilmiş ve kentte bu bölge kilit haline gelerek yerleşilemez, konut iiretilemez, plan yapılamaz hale gelmiştir. Oysa çevre planında yer alan en büyük gelişme alanı burası olmuştur. 


Baskı kaçınılmaz Kente yerleşeceği öngörülen 700 bin kişinin en büyük bölümünün bu alanda yer seçeceği planlanmışken bu alanın mevcut hukuki sorunları sebebiyle planın nüfus projeksiyonu sıkıntıya düşecek ve kente gelmesi planlanan ekstra nüfusun kentin farklı noktalarına baskı yapması kaçınılmaz olacaktır." 



Milliyet Ege Ek


Geri Dön