26 / 04 / 2024

Balıkesir Katı Atık Depolama Tesisi 18 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçirildi!

Balıkesir Katı Atık Depolama Tesisi 18 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçirildi!

Balıkesir ve çevresindeki 6 ilçenin 40 yıllık çöp sorununu çözecek 18 milyon Euro'ya mal olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi törenle açıldı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla Savaştepe karayolu üzerinde bulunan tesiste tören düzenlendi...



Balıkesir ve çevresindeki 6 ilçenin 40 yıllık çöp sorununu çözecek 18 milyon Euro'ya mal olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi törenle açıldı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla Savaştepe karayolu üzerinde bulunan tesiste tören düzenlendi. Ankara'da yapılan ve aralarında Balıkesir'in de bulunduğu 6 tesisi hizmete açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu tesislerin toplam 2 milyon insana hizmet vereceğini söyledi. 


Telekonferans yöntemi ile Balıkesir'de Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı törene bağlanan Başbakan Erdoğan, tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Törende Kastamonu, Malatya, Nevşehir, Giresun ve Erzurum'daki katı atık düzenleme tesisleriyle birlikte Balıkesir'de yapımı tamamlanan tesis de hizmete açıldı. 


YÜZDE 76.50'Sİ AB'DEN 


Kısa adı BAÇEYÖB olan kuruluşta yüzde 9.40'! Çevre ve Şehircilik BakanBalıkesir, Bigadiç, Susurluk, Savaşte- lığı katkısı ve yüzde 14.10'unu da iller pe, İvrindi, Kepsut ve Pamukçu Bankası karşıladı. Tesislerde, katı atık Belediyeleri'nin bulunduğu Balıkesir depolama alanı, sızıntı su toplama ili Sürdürülebilir Çevre Yönetimi havuzu ve arıtma tesisi, vahşi depolama Belediyeler Birliği var. 18 milyon 210 ma rehabilitasyon alanı, tehlikesiz bin Euroluk proje maliyetinin yüzde atıkların kazanım tesisi, tıbbi atık ster76.50'si Avrupa Birliği (AB) hibesi, ilizasyon tesisi ve kompost tesisi var. 


Milliyet Busıness



Geri Dön