28 / 03 / 2024

Balıkesir Köprülü Kavşak çalışmaları ne durumda?

Balıkesir Köprülü Kavşak çalışmaları ne durumda?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte çalışmaların hızla devam ettiği Emniyet Kavşağında incelemelerde bulundu.



BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte çalışmaların hızla devam ettiği Emniyet Kavşağında incelemelerde bulundu. Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu'ndan bilgi alan Başkan Uğur, Emniyet Kavşağı'nın en kısa zamanda tamamlanıp trafiğe açılarak Balıkesirlilerin hizmetine sunulacağını belirtti. Başkan Uğur, şehrin her yer inde devam eden çalışmalara işaret ederek laf değil, iş ürettiklerini vurguladı. 


Karayolları Bursa Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, bölge müdürlüğünde görev yapan çalışma ekibiyle Balıkesir'e gelerek Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen Emniyet Kavşağı pıojesiyle ilgili çalışmalaıı yelinde inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğuı üe de görüşen Ka rayollaıı Bölge Müdürü Yazıcıoğlu, Emniyet Kavşağı'ndaki çalışmalann hızla ilerlediğini, mümkün olan en kısa sürede kavşağın tamamlanarak hizmete verilmesi için gereken titizliği gösteı diklerini kaydetü. Müteahhit fimıa yetkililerinin de hazıı bulunduğu dalçıklı köprülü kavşak proje inşaat sahasındaki incelemelere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğuı ve Kaıayollaıı Bursa Bölge Müdüıü Mehmet Yazıcıoğlu ile bıılıkte Buyukşehıı Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Eıgelen. Fen işleri Daire Başkanı Ayhan Aıık, Kent Estetiği Daire Başkam Zeri in Ağyaı. 

Kaıayollaıı Bölge Müdürlüğü mühendisleri, yüklenici firma Günfald İnşaat şirketinin yetkilileri katüdı. 

Müteahhit firma yetkilisi şu ana kadar 560 kazık çakıldığmı. 420 kazığın daha mıa latta üretimde olduğunu, kazık başlıklar ma betonların dökülme işleminin sürdüğünü söyledi. Yaklaşık 800 metre uzunluğundaki battı-çıktıda (dalçık) çift gidiş geliş olacağı, toplamda 8 metrelik genişliğin her bu şerit için 3.5 x 3.5 metre olacağı, yol kenarlarında da 50'şer santimlik pay olacağı belirtildi. Dalçık üzerindeki köprülü yolda ise genişlik 8.5 metre olacak. Demiryolu köprüsü ile devam eden bu yolun kenarlaıında yürüme yolu da yeı alıyoı. Emniyet Kavşağı'ndaki dalçık şeridi üzerinde devam eden inşaat sahasında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanr Ahmet Edip Uğur ve Karayolla ir Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, çalışan işçilerle de sohbet edip kolaylık dilediler. 


Başkan Uğur ve Bölge Müdürü Yazıcıoğlu, Altıeylul Meydanının iletisinde yeı alan Hastane Kavşağı'ndada incelemelerde bulundular. Gençlik Meıkezi önünden başlayan üst geçit yolu doğrudan Devlet Hasta nesi'ne bağlarınken, alt bölümde yeı alan otoyoldan da Emniyet Kavşağı yönüne karşılıklı olarak direkt trafik akışı olacak. Alt geçidin de yer alacağı 2 köpıülü üst geçitten oluşan Otel Basri önündeki Hastane Kavşağı Pıojesi de Emniyet Kavşağı ile bağlantılı şekilde devam edecek. Emniyet Kavşağın daki Bursa-Balıkesiı hattının öncelikli olarak tamamlanıp trafiğe açüacağı belirtildi. 


Hürriyet Ege


Geri Dön