24 / 04 / 2024

Balıkesir MIPIM'den dünyaya açıldı!

Balıkesir MIPIM'den dünyaya açıldı!

Balıkesir, Fransa Cannes'da MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i MIPIM'den dünyaya açtıklarını bildirdi.





Balıkesir, Fransa Cannes'da MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir'in prestij projelerinden bazılarını vizyona çıkardıkları Fransa'daki görüşmelerin son derece güzel ve verimli geçtiğini, Balıkesir'i MIPIM'den dünyaya açtıklarını bildirdi. 


Lojistik merkez sözü Başkan Uğur, Balıkesir'e 4 milyon Euro'luk yatırımcılarla birlikte dönüyor. MIPIM Fuarı'nda ulusal ve uluslararası sermaye ve fon sahipleri ile yatırımcıların oluşturduğu ziyaretçi gruplarının rağbet Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dünyanın en büyük fuarından güzel herlerle döndü. 


gösterdiği Balıkesir stantı en fazla ilginin gösterildiği merkez oldu. 

Başkan Uğur, lojistik yatırım şirketi PanaFrance firmasının Başkanı Patrick Dubois ile Balıkesir'in gelişimine daha da katkı sağlayacak önemli bir toplantı gerçekleştirdi. PanaFrance firması Bandırma'da lojistik merkez kurmak üzere yer seçimi yapmayı kararlaştırdı. Ayrıca markalı konut üreticileri Balıkesir merkezinde siteler üretmek üzere 6-7 Mayıs'ta Byapılacak olan GYODER zirvesine katılarak Karesi İlçesi'nde keşif yapacak. Cushman&Wakefield Ortadoğu Direktörü Yahya Abdulla, Körfez ülkelerindeki yatırımcılarını getirecek.

 

İtalyanlarda yatırımlar için gelecek Başkan Edip Uğur, İtalya'daki en büyük gayrimenkul ve inşaat birliği olan ANCE'nin Başkanı Paolo Buzzetti ile bir araya geldi. 


Buzzetti, Türkiye'de büyük yatırımlar yapmak istediklerini söyleyen Buzzetti Balıkesir'in tanıtımı için Edip Uğur'u İtalya'ya davet etti. 

italyanlar da Balıkesir'e gelecek. 


Milliyet Ege


Geri Dön