18 / 04 / 2024

Balıkesir OSB'ye itfaye ve 112 istasyonu yapılacak!

Balıkesir OSB'ye itfaye ve 112 istasyonu yapılacak!

BALIKESİR OSB'ye itfaiye grup amirliği ve 112 hizmet binaları yapılması için büyükşehir belediyesiyle protokol imzalandı. Grup Amirliği'nde tam zamanlı itfaiye personeli hazır bulunacak ve olası yangınlara anında müdahale edecek.



BALIKESİR Organize Sanayi Bölgesi'ne itfaiye grup amirliği ve 112 hizmet binaları yapılması için büyükşehir belediyesiyle protokol imzalandı.


Protokole AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler imza attı. Protokole göre, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yaptırılacak itfaiye grup amirliğine, Büyükşehir Belediyesi tarafından üç itfaiye aracı konuşlandıracak. Grup Amirliği'nde tam zamanlı itfaiye personeli hazır bulunacak ve olası yangınlara anında müdahale edecek.


Hizmete girecek itfaiye grup amirliği ve 112 hizmet binalarının, organize sanayi bölgesini büyük bir eksiğini ortadan kaldıracağına dikkati çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Organize sanayi bölgesinin bize tahsis edeceği arsaya en kısa sürede bir itfaiye merkezi ve 112 binası yapacağız. Üç itfaiye aracı burada her an müdahaleye hazır olacak. Hem çalışanlar, hem iş yeri sahipleri daha fazla güvende olacak" dedi.


Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler de Başkan Uğur'a teşekkür edip, "Organize Sanayi Bölgesi Balıkesir'e uzak. Bir yangın olması halinde ya da acil bir durumda ulaşımda gecikme olabilir. Bizim bir itfaiye aracımız var. Ancak bu gibi durumlarda yetersiz kalabilir. Belediyenin vereceği üç itfaiye bizi bir hayli güvende hissettirecek ve içimiz rahat olacak. Sağlık merkezi de her an olabilecek kazalarda can simidimiz olacak" dedi. 


Hürriyet




Geri Dön