24 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.



 Antik Osmanlı Çarşısı’nda Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin kuruluş günlerine ait antika eser sergileniyor. Sındırgı Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü personelince Osmanlı Çarşısı’na ziyarete gelen misafirlerin eserleri daha iyi görebilmesi için üstü açık olan bölümün üzerini şeffaf plastik malzeme ile kapattı. Makine İkmal Müdürü Fatih Acar çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi. Acar, “İçinde bulunduğumuz yapı 2006 yılında Balık Pazarı olarak yapılmıştı. Fakat ilçemizin 2008 yılında termal turizm bölgesi ilan edilmesiyle birlikte Sındırgı el sanatları ve tarihi eserlerinin sergilenmesi için Antik Osmanlı Çarşısı olarak değiştirilmiştir. Belediyemiz Kademe personelinin yaptığı çalışmalar ile mimari yapı olarak balık pazarı olarak yapıldığından dolayı orta da bulunan açık alanın kapatılması ve mevcut eserlerin daha iyi sergilenmesi için üst kapama çalışması yapıldı. Mevcut açık alanda şemsiye şeklinde gün ışığını daha iyi alabilmesi için şeffaf kaplama ile kaplandı. Gelen ziyaretçilerimizin daha temiz ve daha hijyenik ortamlarda üstü kapalı olarak ziyaret edebilmeleri için böyle bir çalışma yapıldı. Sındırgı’ya gelen misafirlerimizin Sındırgı’nın tarihini daha iyi anlayabilmeleri için mutlaka Antik Osmanlı Çarşısı’na uğramaları gerekmektedir” diye konuştu.

Çarşıyı işleten Recep Parlak ise, "Çarşıda Osmanlı dönemine ait eşyaların yanı sıra Sındırgı’ya ait tarihi ve kültürünü yansıtan binlerce eser yer alıyor. Elimizde 10 bin çeşit tarihi ve kültürel özellik taşıyan malzeme var" şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön