25 / 04 / 2024

Balıkesir yatırımlarla cazibe merkezi haline geliyor!

 Balıkesir yatırımlarla cazibe merkezi haline geliyor!

Güney Marmara'da devletimizin yaptığı altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, gölet, barajlar ve hızlı trenler gibi yatırımlar ile Balıkesir cazibe merkezi haline geliyor.



Güney Marmara'da devletimizin yaptığı altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, gölet, barajlar ve hızlı trenler gibi yatırımlar ile Balıkesir cazibe merkezi haline geliyor. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir yatırımlarını anlattı. İşte o açıklama:


Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ilimize vizyon kazandıracak projelerimiz ile Balıkesir'imize değer katmayı hedefliyoruz. Yakın gelecekte insanlar ülkelerden çok kentleri konuşmaya başlayacak. İstanbul, Paris, Newyork, Tokyo gibi kentler dünyanın birçok yerinde ülke isimlerinden daha çok anılan kentler arasında yer alıyor. Balıkesir için de hedefimiz kendi markalarını yaratarak bu kentler arasında yer almasını sağlamak. 


Balıkesir'imiz son dönemde Büyükşehir'in Çay Deresi Rekreasyon Alanı, Çamlık Tepesi, Ayvalık Cunda Köprüsü, Bandırma Limanı, Çocuk Köyü, Fuar ve Kongre Merkezi, Sarımsaklı Plajı, Tuzla Marina, Ayvalık Kurvaziyer Köprüsü, Bilim Merkezi gibi projeleri ile ülkemizin önemli kentleri arasında anılmaya başlayacak.Ayrıca Bandırma ilçemiz için mimarlık temalı park projemiz ile Balıkesir'de ve dünyada bir ilki hayata geçireceğiz. Bandırma'da Türkiye'nin hatta dünyanın ilk mimarlık temalı parkını hayata geçirmeyi planlıyoruz. TOKİ'den eski kışlaların olduğu yeri alacağız. Bu parkta şehir planlama, mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği öğrencilerinin kitaplarını bire bir ölçüde üç boyuta taşıyacağız. 


Akademisyenlerin eğitimi öğrencilere etkin bir şekilde anlatabileceği, öğrencilerin yapı standartlarının bire bir kesitlerini, hacimlerini dokunarak öğreneceği deneysel ortamlar sağlayacağız. Müze, fuar, atölyeler ve çeşitli maketlerin bulunacağı tematik park, mesleki sinerjiyi güçlendirecek. Geleceğin en ideal mekanları için 7'den 77'ye toplumsal bilinci geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yarışmayı uluslararası alanda açmak istiyoruz. 


Balıkesir'in değerleri arasında bulunan peynirimiz içinde çalışmalarımız var. 

Balıkesir, 20 ilçesinde peynir üreten bir şehir. Peynir kitabı hazırlatıyoruz. 


Balıkesir'deki geleneksel ve endüstriyel olarak peynir üreten firmaları ziyaret ediyoruz. Ne çeşit ürünler yapılıyor, bu kitap haline getirilecek ve bunu çalıştay ile tüm Türkiye ve dünyaya tanıtacağız. 


2017'de düzenleyeceğimiz peynir fuarı ile Fransa'nın Rotvelt kasabasındaki gibi bir fuar yapalım istiyoruz. 


Hem kitabımızı hem de peynirimizi tanıtalım ve marka yapalım. 

Dünyanın ünlü gurmelerini Balıkesir'de bir araya getirerek peynirimizi tanıtmayı planlıyoruz. 



Balıkesir sadece kültürel değerleri ile değil, sanayiciler için cazibesi ile de dikkat çekiyor. 

Son olarak Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne dünya devlerinden Daimler ve Kale Grubu'na yatırım yapmaları için arsa tahsisinde bulunduk. Balıkesir yatırımcıların da gözdesi bir kent oluyor. 


Özellikle Bandırma ilçemizde büyütmeyi hedeflediğimiz Bandırma Limanı projemiz ile ilimize yatırımların artacağına ve bölgemizin cazibe merkezi haline geleceğine inanıyoruz. 

Merkezini 1 milyon nüfusa göre planladığımız Balıkesir yakın gelecekte sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da tanıdığı, değerlerini konuştuğu bir şehir haline gelecek. 

Bu anlayış ve düşüncelerle dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanında bulunan tüm Balıkesirli hemşerilerimi saygıyla selamlıyor, sağlık ve esenlikler diliyorum. 


Milliyet Balıkesir


Geri Dön