20 / 04 / 2024

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 



Balıkesir'in en önemli tarihi sembollerinden biri olan asırlık Zağnos Paşa Camii eski görkemine kavuşuyor. Milliyet'te yer alan habere göre; şehrin kaybolan caminin  siluetinin yeniden ortaya çıkması için çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri, caminin etrafındaki binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Balıkesir Zağnos Paşa Camii nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Projenin yüzde 70’ini tamamladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Üç yılda bu restorasyon çalışması bitti. Anıtlar Kurulu ile beraber avlusunda ve Zağnos Paşa Türbesi’nin olduğu bölgede düzenleme yapıyoruz. İnsan kalabalığına uygun şekilde düzenleyip, basınçlı suyla, Medine’de olduğu gibi şemsiyeler yapıyoruz. Şubat ayının sonunda caminin avlusu bitmiş olacak. Yaklaşık 40 yıl önce başlanan kamulaştırma çalışmalarını tamamlamak bize nasip oldu” dedi.

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 


Geri Dön