25 / 04 / 2024

Balıkesir'de 15 bin konut dönüşecek!

Balıkesir'de 15 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında il genelinde 15 bin konutun dönüşeceğini dile getirdi. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kararlı olduklarını dile getirdi. Milliyet'ten Fatih Emrah Erdoğan'ın haberine göre; Bakan Kurum açıklamasında “Dönüşüm önceliğimiz. Kentte, 2023 yılına kadar 15 bin konutu tamamlayarak vatandaşlara teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Balıkesirin kentsel dönüşümünden millet bahçelerine, altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına ilişkin istişarelerde bulunduklarını kaydeden Bakan Kurum, “Hedefimiz, tarihi değerlerimizi korumak, gün yüzüne çıkarmak. AK Parti iktidarları döneminde şu ana kadar şehrimize eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, çevre ve şehirciliğe kadar 30 milyar liralık yatırım yapıldı. Yeni yatırımları da yapmaya devam ediyoruz. Tabii kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü bizim her zaman önceliğimiz oldu, ki Balıkesir ilimiz de Kuzey Anadolu fay hatları üzerinde depremin yaşandığı, hissedildiği bir bölgemiz. Bu konuda belediyelerimizin önceliğinin de deprem dönüşümü olması gerektiğini bugün toplantıda vurguladık. Balıkesir’de kentsel dönüşüm projelerimizi başlatacağımızı bugün burada ilan etmek isterim. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız kanalıyla bugüne kadar 7 bin 400 konutu yaparak vatandaşlarımıza teslim ettik. Hem alt gelir grubu hem de sosyal içerikli konutlarımızda vatandaşlarımız sağlam, güvenli bir şekilde oturuyorlar. Yine 50 bin, 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında devam eden projeleri de bitirdiğimizde Balıkesirimizde 2023 yılına kadar 15 bin konutu yaparak vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız” dedi.

Balıkesir de 15 bin konut dönüşecek!

7 millet bahçesi 

Bakan Kurum, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi projesi hedefiyle çalışmaların sürdüğünü belirtti, “Balıkesirimizde de 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde 7 tane Millet Bahçesi yapıyoruz. Bugün bu millet bahçelerinden biri olan Çamlık bölgesinde 426 bin metrekarelik proje tamamlanmış durumda. Şehrin merkezinde herkesin ulaşabileceği, faaliyet gösterebileceği, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla vakit geçirebileceği bir alan olarak tamamlandı” şeklinde konuştu.

Koronavirüsü Ayvalık'ta ev kiralarını uçurdu!


Geri Dön