19 / 04 / 2024

Balıkesir'de bir ev sular altında kaldı!

 Balıkesir'de bir ev sular altında kaldı!

Balıkesir'in Gönen ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle, bağlı Sarıköy beldesindeki yaklaşık bin konutu su bastı...



Balıkesir'in birçok ilçesinde sağanak, yol, konut, alt yapı ve tarım arazilerinde zararlara yol açtı.

Sağanak, Dursunbey ve Gönen ilçeleri ile çevresi ve bağlı yerleşim birimlerinde daha fazla etkili oldu. Gönen'e kısa sürede metrekareye 10,2 kilogram, Manyas'a ise 19,6 kilogram yağış düştü.

Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, ''felaket yağmur olduğunu'' belirterek, bir anda beldenin sular altında kaldığını söyledi.


Köprülerin ve yolların zarar gördüğünü, alt yapının çöktüğünü ifade eden Yeşildağ, şunları kaydetti:

''Kaldırım taşları söküldü, büyük zarar oluştu. Beldemizde 3 bin konut var ve bunların binini su bastı. Yıkılma yok ancak bin konutta eşyalar zarar gördü. Araçlarda hasarlar var. Tek tesellimiz can kaybının ve yaralananın olmaması. Çeltik tarlaları da yağışın oluşturduğu selden zarar gördü.''


Yeşildağ, yağışın ardından hemen çalışmalara başladıklarını dile getirerek, ''Evlere dolan suları boşalttık, su geçmesi için köprülerin altlarını temizledik. Gönen Belediyesi ile Gönen Ovası Sulama Birliği, bize araçlarını göndererek büyük destek sağladı'' dedi.


Beldelerindeki zararın büyük olduğunu vurgulayan Yeşildağ, afet fonundan destek isteyeceklerini sözlerine ekledi.



Haber7


Geri Dön