07 / 05 / 2024

Balparmak, 4 milyon dolara laboratuvarını yeniledi

Balparmak, 4 milyon dolara laboratuvarını yeniledi

Balparmak, bal analiz laboratuvarını 4 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'daki emsallerinin düzeyine getirdi



Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan markalarını çatısı altında toplayan Altıparmak, bal analiz laboratuvarını 4 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'daki emsallerinin düzeyine getirdi. Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, 24 yıldır sahip oldukları bal analiz laboratuvarını son dönemde yaptıkları yatırımlarla Avrupa'daki eşdeğer düzeyde ilk 4 laboratuvardan biri haline getirdiklerini açıkladı.
 
2010'da yüzde 30 artış
Altıparmak, bal sektöründe sanayicilerin satın alacakları ürünleri analiz ederek katkısız ve kalıntısız ürünlerin tercih edilmesini, arıcıların da buna uygun üretim yapmasını teşvik edeceklerini söyledi.

"Türkiye'de 50 bin tonluk bal tüketimi var. Bunun 15 bin tonunu markalı ballar oluşturuyor" diyen Altıparmak, Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan markalarıyla pazarın üçte birinin de sahibi olduklarını dile getirdi.

2010 yılında üretimde çok yüksek verim beklemediklerini söyleyen Altıparmak, 2014 yılına kadar belirledikleri strateji çerçevesinde bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 artış hedeflediklerini kaydetti. Altıparmak, "2010 yılında 6500 ton, 2011'de 7800 ton, 2014'te ise 12 bin ton bal satışı hedefliyoruz" dedi.

Altıparmak, önümüzdeki yıl için Ar-Ge yatırımlarının 1 milyon dolar seviyesinde olmasını öngördüklerini de sözlerine ekledi.
Referans


Geri Dön