27 / 04 / 2024

Bandırma eski hastane binası hayata döndürülecek!

Bandırma eski hastane binası hayata döndürülecek!

Bandırma Kent Konseyi, ilçedeki metruk hastane binasını yeniden hayata döndürecek. Eski Pertevniyal Hastanesi’nin metruk görüntüsü, Kent Konseyi’nin yeni projesi sayesinde ortadan kalkacak. İşte projenin ayrıntıları...



Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki eski Pertevniyal Hastanesi’nin metruk görüntüsü, Kent Konseyi’nin yeni projesi sayesinde ortadan kalkacak.


İlçe merkezinde bulunan ve virane görüntüsüyle tepki toplayan tarihi Pertevniyal Hastanesi binasını yeniden hayata döndürmek için çalışma yapan Bandırma Kent Konseyi, proje hazırlıyor. Yeni başkan Şerafettin Ergüdar, öncülüğündeki Kent Konseyi yürütme kurulu, hazırladığı projede, eski binayı restore edip, ilçe sağlık hizmet binası ve sağlık müzesi olarak dizayn ettirecek. Ayrıca, binanın arka kısmının 112 Acil Sağlık biriminin kullanabileceği ve içinde 10 doktorun görev yapabileceği bir aile sağlığı merkezi kurulabileceği söylendi.


Bandırma Kent Konseyi, Sağlık Bakanlığı ve Balıkesir Valiliği’ne resmi girişimlerde bulunduktan sonra projeye başlayabilecek.


Hürriyet Yerel




Geri Dön