25 / 04 / 2024

Bandırma’da davalık olan tarihi binanın yanındaki inşaat mühürlendi!

Bandırma’da davalık olan tarihi binanın yanındaki inşaat mühürlendi!

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 110 yıllık tescilli binanın yanına yapıldığı için davalık olan inşaat, alanın dışına kaydığı için mühürlendi. Mirza, periyodik denetimler sırasında inşaatta bir metrelik yola taşma tespit edildiğini söyledi.



 BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 110 yıllık tescilli binanın yanına yapıldığı için davalık olan inşaat, alanın dışına kaydığı için mühürlendi. Bandırma Belediye Başkanı CHP’lyi Dursun Mirza, periyodik denetimler sırasında inşaatta bir metrelik yola taşma tespit edildiğini söyledi.

Bandırma’nın Yalı Caddesi’nde Turgut Çepoğlu’na ait tescilli binanın yanında başlayan inşaat, geçen mart ayında tartışmalara neden oldu. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izniyle Bandırma Belediyesi tarafından verilen ruhsat uyarınca başlayan inşaata tepki gösteren tarihi binanın sahibi Turgut Çepoğlu, inşaat yapılan arsanın daha önce yeşil alan olduğunu iddia etti. Turgut Çepoğlu, arsayı yeşil alandan çıkardığını ve inşaat ruhsatı verdiğini öne sürdüğü  belediye hakkında Balıkesir İdari Mahkemesi’nde dava açtı.  

Mevcut yerin bahçeli değil, bitişik nizam konumunda olduğunu belirten inşaat sahibi İnşaat Mühendisi Emel Kurt ise, 50 yıllık tapulu yerine Anıtlar Kurulu’ndan izin ve belediyeden ruhsat alarak inşaat yaptığını söyledi.  

BAŞKA NEDENLE MÜHÜRLENDİ

Dava süreci devam ederken tarihi bina yanındaki inşaat, Çepoğlu’nun itirazları dışındaki bir nedenle mühürlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, Yapı Denetim firması tarafından yapılan periyodik denetimler sırasında inşaatta, bir metreye kadar yola taşma tespit edildiği için belediye imar işleri müdürlüğü tarafından mühürlendiğini söyledi. 

Yeni gelişmelerden sonra konunun Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne intikal ettiği, oradan gelecek kararın beklendiği kaydedildi.


Hürriyet 


Geri Dön