26 / 04 / 2024

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.



Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Uzmanlar,  dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin resesyon beklentilerini artırmasının yanı sıra Amerikan Merkez Bankası FED'in yapacağı faiz artırımına ilişkin belirsizliklerin küresel piyasaları dalgalandırdığına dikkat çekerek yurt içinde de dalgalanmanın etkili olduğunu söyledi.

Para piyasalarında beklentilerin şekillenmesinde FED’in eylül ayı toplantısına yönelik 50 ve 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin eşitlendiğini kaydeden uzmanlar, piyasaların Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yapılacak açıklamaları beklediğini hatırlattı.

Piyasalar yarın yurt içinde ise MB toplantı tutanakları ile resmi güven endeksi, kapasite kullanım verileriyle sektörel güven endeksi açıklamalarına odaklanan piyasaların yurt dışından ise Avrupa Merkez Bankası ECB topaltı tutanakları. Almanya ve ABD büyüme rakamlarına odaklanacak.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön