24 / 04 / 2024

Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri web sitelerinden emlakçı gibi satıyor!

Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri web sitelerinden emlakçı gibi satıyor!

Son dönemde yeni blr sektör doğdu; 'Bankadan Satılık.' Bankalar ellerindeki gayrlmenkullerl kendi web sitelerinden emlakçı gibi pazarlıyor..Resimli ilan yayınlayarak tüm detaylarıyla satışa sundukları gayrimenkullerle bir nevi emlakçilik yapıyorlar.



Son dönemde yeni bir sektör doğdu; 'Bankadan Satılık.' Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri kendi web sitelerinden emlakçı gibi pazarlıyor.Son donemde yeni bir sektör doğdu; 'Bankadan Satılık.' Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri kendi web sitelerinden emlakçi gibi pazarlıyorlar.Resimli ilan yayınlayarak tüm detaylarıyla satışa sundukları gayrimenkullerle bir nevi emlakçilik yapıyorlar. Kocaeli'de de bu ıtır gayri menkuller mevcut.Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri genellikle teklif alma usulüyle satıyorlar. Bir mülke gelen teklifler banka komisyonları tarafından değerlendiriliyor ve satışı gerçekleştiriliyor.

 

SATIŞ; TEKLİF USULÜ


 Burada eksik nokta, teklifleri yayınlamamaları. Gelen teklifler de belirtilse yeni alıcı adaylarının yapacakları teklifler daha net olabilir. 

Gayrimenkul yatırımcılarının tekliflerini görmelerinin ne tür sakıncası olduğunu bilemeyiz ancak bankalar her zaman kendilerini düşündükleri için vardır bir bildikleri diyebiliriz. Belki de sadece açık arttırma usulüne çevirmek istemedikleri içindir... 


HÜRRİYET EMLAK'TA ÜÇ BANKA 


Ellerindeki gayrimenkulleri satışa sunan bankalar ilanlarını popüler emlak internet sitelerinde de paylaşıma başladı. Vakıfbank, HSBC, Kuveyt Türk ilanlarını Hürriyet Emlak internet sayfasında yayınlıyor. Bu üç bankanın satılıkları emlak danışmanları gibi popüler internet sayfalarından yayınlamaları, gelecekte en büyük emlak firmalarının bankalar olacağını düşünmemizi sağlıyor.Ücretli sitelerde yer alarak daha fazla alıcılara ulaşmayı hedefliyorlar. 


İŞ BANKASI'NDAN 49 GAYRİMENKUL


 Kocaeli'de sadece İş Bankası tarafından 49 gayrimenkul satışta görünüyor. Bu mülklerin tüm detayları www.istegayrimenkul.com veb adresinde yayınlanıyor. Web sayfasından gayrimenküllere teklif bile verebilirsiniz. Bizim en çok dikkatimizi çeken Arslanbey OSB' de 29.781 metrekare ve 9.500.000 TL'ye satışta olan sanayi imarlı arsa oldu. Bu denli değerli bir arsa, bankanın portföyünde, alıcılarını bekliyor.

 

ZİRAAT TEN 20 TAŞINMAZ


 Ziraat Bankası da Kocaeli'de 20 taşınmazla "Ben de gayrimenkul sektöründeyim" diyerek bu kervana katıklı ve gayri menkullerini piyasa çıkardı. www.ziraatbank.com.tr adresinden mülklerini yayınlayan Ziraat Bankası taşınmazlarına teklif verebiliyorsunuz. Ziraat Bankası'mn Kocaeli'deki satılık mülkleri içerisinde bizim dikkatimizi çeken, Arslanbey'de satılan Kardelen Vilları'ndaki dubleks mesken oldu. Natamam durumda %¦ 75 seviyede olan villa 3 ¦ 1 oda sayısı, 150 metrekare ve fiyatı da 122 bin 500 TL'den Ziraat Bankası internet sayfasında teklif verilmesi bekliyor. 


AYNI MÜLKÜ NASIL SATIYORLAR? 


Bu araştırmayı yaparken karşımıza enteresan bir konu daha çıktı. Aynı mülk iki ayrı bankanın portföy satışında ver alıyor. İş Bankası ve Finansbank'ın web sitelerinde aynı mülkün satışta olması oldukça şaşırtıcı. Daha da dikkat çekici olan, aynı mülkü satışa çıkaran Finansbank ve İş Bankası'nın iki ayrı fiyat belirlemesi oldu. İş Bankası, Arslanbey CKSB'deki 29.781 metrekare sanayi imarlı arsaya 9.500.000 TL istiyor. Finansbank ise aynı arsayı 8.984.292 TL satıyor. Bu farkın neden kaynaklandığı merak konusu. Komisyon farklılığı olabilir mi?


 

HEMEN HEMEN HEPSİ SATIYOR


Tüm bankalar ellerindeki gayrimenkulleri kendi web sayfalarında satışa sunmuş durumda. Her bankanın kendi web sitesinde "bankadan satılık portföy" bölümü bulunuyor. Bankalarda Kocaeli bölgesinden satılık sayısı oldukça yüksek. Biz sizin için sadece 2 adet bankayı inceledik. Kocaeli bölgesinde yatırım yapmak isteyenlerin, bu yeni mecradan faydalanmasını öneririz. Kocaeli'de çok farklı satılık gayrimenkullerle karşılaşacağınız aşikar.


Bizim Kocaeli 


Geri Dön