25 / 04 / 2024

Bankalar yeni iş umudu veriyor!

Bankalar yeni iş umudu veriyor!

Yenibiris.com'un geleneksel "Çatı Toplantıları" bankacılık sektörünün önde gelen insan kaynakları yöneticilerini buluşturdu.



Toplantıya, yenibiris.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, Denizbank İnsan Kaynakları Müdürü Yavuz Elkin, HSBC Genel Müdür Yardımcısı Dündar Parlar, Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Müdürü Ömer Karakuş, Tekstilbank İnsan Kaynakları Müdürü İhsan Yavuzer ve TEB'in İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş katıldı. 

İş'te 70 yeni şube

Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Müdürü Ömer Karakuş, ihtiyatlı uyguladıkları büyüme politikasını 2010'da da sürdüreceklerini belirtti. Karakuş, şunları söyledi: "2010 için 60-70 şube açma hedefimiz var. İhtiyaçlara göre eleman alımına devam edeceğiz. Çalışan bağlılığını çok önemsiyoruz. İş Bankası tüm yöneticilerini kendi bünyesinde yetiştiren kurum kültürüne de sahip. Kriz dönemlerinde müşterilerimize sahip çıktığımız gibi çalışanlarımıza da sahip çıkıyoruz."

HSBC Genel Müdür Yardımcısı Dündar Parlar ise, son dönemde çok tartışılan `Kuruma aşık personel' konusuna değinerek, şunları anlattı: "Çalışanla kurum arasındaki ilişki aşk mı mantık evliliği mi olmalı? Anket yapılsa çoğunluk aşkı seçecektir ama aşkın mantığın gözünü örtmemesi gerekiyor. Bu bir kazan kazan oyunu. Temel taşlarından biri de gerçeklikle bağının kopmaması. Performans yönetimi kurumun orta ve uzun vadede ana damarlarından biri. Eskiden çoğunlukla tanıdık aracılığıyla CV'ler ulaştırılırdı. Yenibiris.com bir güven sağladı. İyi servis ve iyi talep yaratınca daha fazla kullanılmaya başlandı. 

Yenibiris.com gibi sanal uygulamaların önemine dikkat çeken Denizbank İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Grup Müdürü Yavuz Elkin de, "Eskiden `hamili kart yakınımdır' çok yaygındı. Halen yok olmuş değil ama yenibiris.com çok önemli. Böylece hamili kart yakınımdır durumu giderek azalıyor" dedi.

Marka ile gurur duymak

TEB İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş, kurumun markasından gurur duymanın önemli olduğunu belirterek, "Kurumunu en iyi şekilde temsil edebilmek kurumun ulaşmak istediği hedefleri iyi anlayıp ona odaklanmak elinden gelen tüm katkıyı yapmak için bütün özveriyi göstermek çok önemli" diye konuştu.

2010'da yüzde 10 büyürüz

DENİZBANK İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Grup Müdürü Yavuz Elkin 2009 Mart'tan beri Denizbank tarihinin iletişim ve marka yatırımını yaptıklarını vurguladı ve "2009'da açtığımız 50 şube ile personel sayısında yüzde 5 civarında büyüme oldu. 2010'da yüzde 8-10 civarında personel sayısını büyütmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Başarılı şirketleri yaratmanın yolunun çalışandan geçtiğine de dikkat çeken Elkin, "İyi kaptan iyi şube iyi şube iyi banka demektir" dedi.

Krizle gelen endişe bezginlik yaratmadı

TEKSTİLBANK İnsan Kaynakları Müdürü İhsan Yavuzer, "2010'da büyüme olmayacak ama küçülme de olmayacak. 3 aydan uzun plan yapmak çok zor" dedi. Yavuzer, bankacılıkta kriz yönetiminde üst yönetimlerin doğru kararlarının etkili olduğuna dikkat çekerek, "Kriz döneminde çalışanların ciddi endişeleri var. Gelir seviyesinin yakın dönemde artmayacağı, kariyer fırsatı olmayacağı, iş kaybı endişeleri var. Buna rağmen hepsi çok iyi performans gösterdiler, endişeler işe bezginlik gibi yansımadı" diye konuştu.

- Hürriyet -


Geri Dön