29 / 03 / 2024

Banyolar çılgın tasarımlarla döşenmeye başlıyor!

Banyolar çılgın tasarımlarla döşenmeye başlıyor!

EVLERİN en önemli alanlarından olan banyolar çılgın tasarımlarla döşenmeye başlıyor. çok farklı özelliklere sahip banyolar hem tüketicilerin hem de inşaat firmalarının dikkatini çekiyor



 EVLERİN en önemli alanlarından olan banyolar çılgın tasarımlarla döşenmeye başlıyor. çok farklı özelliklere sahip banyolar hem tüketicilerin hem de inşaat firmalarının dikkatini çekiyor. Firmalar, 2011 yılında hız kazanacak olan konut projelerinin artması ile birlikte banyo satışlarının da artacağını, yeni projelerde de farklı tasarımların gireceği ve önümüzdeki yıllarda teknolojik ürünlerin patlama yapacağı görüşünde birleşiyorlar.

EVLERİN en önemli alanlarından olan banyolar çılgın tasarımlarla döşenmeye başlıyor. İstenilen sıcaklığa ayarlanabilen klozet kapaklarmdan, terapi etkisi yapan ışıklı banyolara, evin her bölgesine taşınabilen küvetlerden, istenildiğinde gorünmeyecek konuma getirilebilen banyo dolaplarma kadar birçok farklı alternatif bulunan banyo sektöründe tüketiciler de bu ürünlere ilgi gösteriyor. Firmalar, 2011 yılında hız kazanacak olan konut projelerinin artması ile birlikte banyo satışlarının da artacağım, yeni projelerde de farklı tasarımlara sahip banyoların tercih edeceği ve önümüzdeki yıllarda teknolojik ürünlerin patlama yapacağı görüşünde birleşiyorlar.

çılgın tasarımlar  

Özellikle son 3 yıldır üretimi yapılan banyolarda alışılmadık bir çok farklı özellik görülebiliyor. Tasarımlarıyla şaşırtan banyolarda, hem vazo hem musluk olan tasarımla bir yandan yüzünüzü yıkarken bir yandan çiçeğinizi sulamış oluyorsunuz. Ayrıca Japon kağıt katlama sanatı olan origami'den ilham alınarak tasarlanmış küvetler, duşakabin, dolap ve lavabonun aynı yerde birleştiği banyolar veya evin duvarlarının kapak ve çekmece şeklinde açıldığında ortaya küvet, lavabo, klozet ve banyo olduğu tasarımlar da bulunuyor.

Alışkanlıklar değişiyor

İnsanların banyolarında da keyifli vakit geçirmek istediğini söyleyen Grohe Türkiye Genel Müdürü Emre İzzet Polat,'Genellikle evlerde bir banyo bir de küçük tuvalet mekanı bulunur.Ancak son dönemde yapılan konutlarda evebeyn banyosu kavramı da hayatımıza girdi. Bazı konutlarda artık 3 banyo mekanına rastlamak mümkün. Eskiden banyolarda lavabo-ayak kombinasyonları kullanılırken, artık mobilya tercih ediliyor. çanak lavabolarla, yüksek lavabo bataryalarının, duvardan ankastre bataryaların kullanımı artıyor. Rezervuarlı klozet takımları yerini asma klozetlere ve dolayısı ile gömme rezervuarlara bırakıyor. Küvetlerde artık yerlerini yavaş yavaş geniş duş teknelerine bırakıyor. Banyolar artık SPA merkezleri gibi dizayn ediliyor' şeklinde ifade etti.

Mobilyalı banyolar

Klasik banyolardan farklı olarak mobilyanın ön plana çıktığı banyolar üretilmeye başlandığını anlatan Duravit Yapı Ürünleri Genel Müdürü Müfit Ülke şunları söyledi: 'Lavabo tasarımları daha da sadeleştirildi. Ayrıca, çok fonksiyonlu ürünler yeni tip banyolara giriyor. Örneğin hem duş hem masaj ve dinlenme ünitesi olarak kullanılabilen kompakt üniteler banyolarda yerim alıyor. Küvet ve duş tek ¬nesinin aynı anda yer aldığı banyolar, banyo malzemesini rahatlıkla koyabileceğiniz fonksi ¬yonel ve estetik çözümler üretiliyor. İstediğinizde ortadan kaldırabileceğimiz lavabo dolabı,aynalı dolap veya hareketli stoklama ünitesi gibi unsurlar daha çok tercih ediliyor'
Hürriyet

 

 

 


Geri Dön