29 / 03 / 2024

Barış Aydın: Çankaya'da değişim Kızılay'dan başlayacak!

Barış Aydın: Çankaya'da değişim Kızılay'dan başlayacak!

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankaya’da değişimi Ankara’nın kalbi olan Kızılay’dan başlatacaklarını söyledi. Aydın, Kızılay'daki belediye binasını yıkıp yerine Sakarya Meydanı'nı yapacağını belirtti...




AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankaya’da değişimi Ankara’nın kalbi olan Kızılay’dan başlatacaklarını söyledi. Belediye Başkanlığı’na "oturmak ve saltanat sürmek için değil çalışmak ve üretmek için" talip olduklarını belirten Barış Aydın, “Göreve geldiğimizde ilk iş olarak Kızılay’da bulunan belediye binasını yıkacağız. Mevcut binanın yerine 8 bin 500 metrekarelik Sakarya Meydanı’nı yapacağız” dedi.


Barış Aydın, Çankaya Belediye Başkanlığı binasının bulunduğu yerden kaldırılmaması durumunda Kızılay’la ilgili kalıcı hiç bir projenin hayata geçirilemeyeceğini bildirdi.


Belediye binasının kaldırılmasıyla ortaya çıkacak alanın özel bir peyzaj çalışmasıyla düzenleneceğini aktaran Barış Aydın, “Kızılay’a yolu düşenlerin rahat nefes alabileceği, çocukların rahatlıkla oynayabileceği, yaşlıların vakit geçirebileceği, annelerin bebek arabalarıyla dolaşabilecekleri kısacası her yaştan insanın nefes alacağı bir meydan oluşturacağız” dedi.


Otopark sorunu yüzünden Çankaya esnafının AVM’ler karşısında zor durumda kaldıklarını ve müşteri kaybettiklerini ifade eden Barış Aydın, Belediye hizmet binasının kaldırılmasıyla yapılacak Sakarya Meydanı’nın altının da 2 bin 300 araçlık yeraltı otoparkı olacağını söyledi.


Aydın, "Söz konusu proje sayesinde bir taraftan Kızılay’da yaşanan otopark sorunu kalıcı bir şekilde ortadan kaldırılırken, diğer taraftan bitkisel ve yapısal peyzaj düzenlemesiyle yeni bir yeşil alana kavuşmuş olacağız" diye konuştu.


BELEDİYE BİNASINI YIKTIRMAYIZ DİYORLARMIŞ YIKACAĞIM


Mevcut Belediye binasının yıkılmasına karşı çıkanlar olduğunu dile getiren Barış Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:


“Belediye binasını yıktırmayız diyenler olduğunu duyuyorum. Bu bir vizyon meselesi. Bu alanı Çankayalılar'ın hizmetine sunmak için kararlıyım. Yapacağımız proje sayesinde Kızılay tüm etkinliklerin merkezi haline gelecek. Kızılay’da hava kararınca hayat duruyor. 24 saat yaşayan bir Çankaya ve 24 saat yaşayan bir  Ankara  için kalıcı eserlere ihtiyacımız var. Çankaya’nın yeniden Ankara’nın cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi için Kızılay’ın kurtarılması şart.”


BARIŞ AYDIN, SABA TÜMER’E PLAKET VERDİ


Bu arada, Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) tarafından dördüncüsü düzenlenen Kadın Platformu Ödül Töreni’ne katılan Barış Aydın, televizyon programcısı Saba Tümer’e plaket verdi. Erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden 403 kadın adına ‘Fidanlarla Yaşatılan Kadınlar ve Barış Ormanı’ projesi kapsamında, isim ve memleketlerinin yazılı olduğu 403 ağaç diktiklerini hatırlatan Barış Aydın, kadına yönelik şiddeti yeniden kınadı.


Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutlayan Aydın “Tüm zorluklarına rağmen canla başla çalışan, sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.



Milliyet


Geri Dön