20 / 04 / 2024

Barış Aydın: Enerji verimliliğine odaklanmalıyız!

Barış Aydın: Enerji verimliliğine odaklanmalıyız!

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Aralık ayı toplantısında Türkiye'de enerji meselesi ele alındı, işadamları konutlarda ve işyerlerinde sağlanacak enerji tasarrufu stratejisine iş dünyası olarak katkı sağlanması konusunda görüş birliğine vardılar.




 Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Aralık ayı olağan mütevelli heyet toplantısında Türkiye'de enerji meselesi ele alındı, işadamları konutlarda ve işyerlerinde sağlanacak enerji tasarrufu stratejisine iş dünyası olarak katkı sağlanması konusunda görüş birliğine vardılar. Bu konuda görüşlerini açıklayan TÜSİAV mütevelli heyet üyesi ve ASİAD Başkanı Barış Aydın, ısı yalıtımı olmayan 15 milyonu geçen binalara yatırım yapılması halinde birkaç nükleer santralin üreteceği enerjinin tasarruf edilebileceğini dile getirdi ve yatırım konusunda her türlü çalışmaya ve göreve hazırız dedi. 

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak da enerji verimliliğinde hükümetin çalışmalarını takdir ettiklerini, iş dünyasının enerji verimliliğine odaklanması gerektiğini dile getirdi. Isı yalıtımı konusunun Türk ekonomisi için hayati önem taşıdığını, inşaat sektörüne can simidi de olacağım ifade eden Sarıtoprak," 15-16 milyon konutun yalıtımı yapılırsa bu 9 milyar dolar tasarruf demektir. Kıt olan dövizimizin yaklaşık 50-55 milyar doları enerji ithalatına harcanıyor. Bizim de üzerimize düşeni yapmamız ve hep beraber enerji verimliliğine odaklanmamız şarttır" dedi. 



Milliyet


Geri Dön