26 / 04 / 2024

Bartın Kayadibi'ne aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

Bartın Kayadibi'ne aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın merkeze bağlı Kayadibi köyüne Aile Sağlığı Merkezi inşa edeceklerini, yapım ihalesinin de 21 Nisan 2014 tarihinde yapılacağını açıkladı...




AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın merkeze bağlı Kayadibi köyüne Aile Sağlığı Merkezi inşa edeceklerini, yapım ihalesinin de 21 Nisan tarihinde yapılacağını açıkladı.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, iktidarları döneminde Bartın’da her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Tunç, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla sağlıkta devrim yaptık. Bartın’da başta 400 yataklı devlet hastanesi olmak üzere, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, ilçe hastaneleri ve beldelerdeki Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımları ile ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesini yatırım programına aldık. Şiremirçavuş Mahallesindeki 127 dönüm arsayı hastane için tahsis ettik. Proje ihalesi gerçekleştirilen hastanenin, proje çalışmaları sona erdikten sonra yapım ihalesi süreci başlayacak. Bölgeye hizmet edecek bir şehir hastanesine kavuşacağız” dedi.


Milletvekili Tunç, 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Bartın’da 150 yatak kapasiteli Bartın Devlet Hastanesi inşaatını tamamladıklarını, Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek bina inşaatını tamamladıklarını, eski hizmet binasının ise onarımını gerçekleştirdiklerini, 13 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini hizmete açtıklarını, 20 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşa ettiklerini, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini hizmete açtıklarını, Kırtepe’deki eski Devlet Hastanesinin Sağlık Müdürlüğüne dönüştürülmesi için gerekli onarımları yaptıklarını belirtti. Ulus İlçe hastanesinin proje çalışmalarının ardından yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, inşaat çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.




Milliyet


Geri Dön