29 / 03 / 2024

Bartın’da hasar tespit çalışmaları başladı!

Bartın’da hasar tespit çalışmaları başladı!

Bartın’da yaşanan sel felaketi sonrası, arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları başladı. Bartın Valisi Nusret Dirim, hasar tespit çalışmalarının kurulan kriz merkezi tarafından organizeli bir şekilde yapıldığını ifade etti.



Bartın’da önceki gece başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen sel felaketi nedeniyle çevrede arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları, kurulan kriz merkezi tarafından yapılmaya başlandı. Bartın Avara köyünde dün 2 otobüsün selde mahsur kalmasıyla başlayan kurtarma operasyonu sonrası köyde sel suları en alt seviyeye indi. Bartın Valisi Nusret Dirim, bölgede incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


Hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü, bölgede arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının kurulan kriz merkezi tarafından organizeli bir şekilde yapıldığını ifade eden Bartın Valisi Nusret Dirim, “Hayatın normalleştiğini sizler de fark etmişsinizdir. Hava arama kurtarma için oldukça elverişli, havaların önümüzdeki hafta da bu şekilde gideceği bilgisi var. Burada en büyük tesellimiz can kaybı olmaması, hiçbir vatandaşımızın hayatına ilişkin bir tehlikeli bir durum oluşmadı. Sahili vuran bu yağış sebebiyle bir hasar yaşandı. Amasra ve Kurucaşile ilçelerimizin köylerinde ciddi hasarlar oluştu bununla ilgili ekiplerimiz Sabah saatlerinden itibaren çalışmalar başladı. Burada en büyük sıkıntı şehirleri birbirlerine bağlayan kara yolunda ulaşımı sağlayamıyoruz. Bir yerde ciddi bir heyelan bölgesi ve göçen bir köprümüz var. En azından geçici de olsa bir ulaşım sağlamamız gerekiyor düşüncesiyle çalışmalar bu bölgelerde yoğunlaştırıldı. Köylerde hayati durumu söz konusu taşıyan bir durum yok hastalarla ilgili helikopterli bir kurtarma operasyonu dünden beri yapılıyor. Yiyecek ve içecek sıkıntısı çekenlere temini söz konusunda ulaşımı sağlanıyor. Kriz merkezleri sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Bütün kuruluşlarımız yaraları sarmak için var gücüyle çalışıyor. Yolu çok kısa zamanda ulaşıma açacağımıza inanıyorum” dedi.


“Ulaşım sorununu çözmeye çalışıyoruz”

Ulaşım konusunda sıkıntılar olduğunu ifade eden Bartın Valisi Nusret Dirim, yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Ulaşamadığımız köy yok ancak dolaylı yoldan ulaşıyoruz. Her zaman kullanılan kısa güzergahları kullanamıyoruz. Zaten sıkıntımız bu Kurucaşile’ye ulaşamıyoruz. Kastamonu Cide üzerinden ulaşabiliyoruz. Uzun bir güzergah fakat bunu normale döndürmemiz lazım. Herkesin kendi ihtiyacını kendisi görecek hale getirmemiz lazım ağırlıklı olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Kurtarılmayı bekleyen bir talep zaman zaman alıyoruz ama öyle hayati tehlike taşıyan bir kurtarma talebi olmadığını değerlendiriyoruz. Öyle bir talep olduğunda helikopterli bir kurtarma yapıp sağlık kurumuna gönderilip tedavileri sağlandı. Dün burada mahsur kalan 2 otobüs vardı. 2 otobüs de sağlıklı olarak bütün yolcuları kurtarılarak gitmeleri gereken yerlere ekiplerimiz tarafından gönderildi” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön