26 / 04 / 2024

Başakşehir Kayabaşı fiyatını ikiye katladı!

Başakşehir Kayabaşı fiyatını ikiye katladı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul'da yaptırmak istediği ticaret merkezlerinin ihalesinde fiyatlar katlanmaya devam ediyor



Emlak Konut GYO'nun İstanbul'da yaptırmak istediği ticaret merkezlerinin ihalesinde fiyatlar katlanmaya devam ediyor. Son örnek Başakşehir Kayabaşı'nda yaşandı. İhaleye giren Makro İnşaat ve Başyapı İnşaat, ilk oturumda verdikleri fiyatları ikiye katladı.

Emlak Konut'un Ataşehir'deki genel müdürlüğünde gerçekleştirilen Başakşehir Kayabaşı ticaret merkezi ihalesinin ikinci oturumunda Makro ve Başyapı İnşaat ilk oturuma verdikleri fiyatları yükseltme yarışına girdi. İki firmanın ilk oturumda verdikleri teklifler arasındaki farkın küçük olması, ihalede beklenen rekabeti yaşattı.

1 Temmuz'da yapılan ilk oturumda Kayabaşı arsası için 50 milyon TL değer biçen Makro İnşaat, kurum payı olarak 15 milyon TL'yi Emlak Konut GYO'ya aktaracağını bildirmişti. 8 Temmuz'da yapılan ikinci oturumda arsa değerini tam ikiye katlayarak 100 milyon TL'ye çıkaran Makro inşaat, kurum payını da 15 milyondan 32 milyon TL'ye çıkararak öne geçti.

İlk oturumda arsa için yüksek fiyat veren Başyapı İnşaat, ikinci oturumda geriye düştü. Başyapı, ilk oturumda 55 milyon arsa değeri ve 15 milyon 400 Bin TL kurum payı vermişti. İkinci oturumda rakamları yükselten Başyapı İnşaat, arsa değerini 80 milyon TL'ye ve kuruma vereceği yapı da 24 milyon TL'ye yükseltti.

Emlak Konut GYO'nun Küçükçekmece Kayabaşı 1. Etap'taki ticaret alanı imarına sahip olan  arsası 24 bin 532 metrekare büyüklükte. Emsal değeri 1.5 olduğu için asa üzerine 36 bin 798 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor.

Başakşehir Kayabaşı'nda ticaret merkezi yaptırılması planlanan arsanın imar planı notlarına bakıldığında Başakşehir Kayabaşı'ndaki ticaret alanına iş merkezi, ofis, büro, avm, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama merkezi, otel, motel, rezidans,sinema, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, özel eğitim ve sağlık üniteleri yapılabileceği görülüyor. Plan notlarının bir başka ve önemli ayrıntısı ise yapılacak olan binaların yüksekliğinin serbest bırakılması.


Geri Dön