20 / 04 / 2024

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri arsalarını satamıyor!

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri arsalarını satamıyor!

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaşayanların hayatı, aniden ortaya çıkan 6 hissedarın varlığı değişti. 1.500 metrekarelik alanda hak iddia eden kişiler, mahalleye tedbir koydurttu. Mahalleli ise arsalarını ne satabiliyor, ne de ipotek ettirebiliyor.



İstanbul'un hızla gelişen metropol ilçelerinden biri olan Başakşehir in Ziya Gökalp mahallesinde yaşanan filmleri aratmayacak cinsten. 2010 yılında farklı illerde yaşayan ve de mahallede arsası olan 6 kişi bir araya gelerek, mahalleye karşı dava açtı. 127.000 metrekarelik alanda 1.500 metrekarelik yerleri olan kişiler, 2.000e yakın haneyi mağdur etti. Küçükçekmece 1. Sulh Mahkemesinde açılan dava devanı ederken, mahkeme bu süreçte vatandaşların tapudan üzerine şerh koydu. Arazilerini satamayan, ipotek ettirmeyen vatandaşlar konuyla ilgili, "6 farklı ilde yaşayan insanların birbirlerini nasıl bulduğunu merak ediyoruz. Bu süreci dışardan birilerinin yönlendirdiğini ve mahallemiz üzerinde farklı oyunların oynandığını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 


Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilk dönem seçim vaadi olan Ziya Gökalp mahallesinin imar sorunu ve dava hakkında "Yargıya intikal etmiş bir konu hakkında, konuşmam doğru değil" ifadelerini kullandı. 


EVİMİZE ÇİVİ DAHİ ÇAKAMIYORUZ

Ziya Gökalp mahalle muhtarı İhsan Koluş yaptığı açıklamada, "Nüfusu 20 bin olan mahallemizde 3000'e yakın hane var. Davaya konu alan ise Hürriyet Bulvarı ile Sanayi Sitesi arasında kalan kısım. 

Mahallemiz büyük projeler içinde yer alan metropol bir bölge. Olimpiyat Stadının, Atatürk havalimanının, sanayi sitesinin ortasında kalan bir bölgeyiz. Etrafımızda Ağaoğlu, Emlak Konut,  TOKİ  gibi büyük projeler duruyorken bizim tarafta vatandaşlar evine bir çivi dahi çakamıyor" dedi. 


BİZ DE İSTANBULLUYUZ DİYEBİLELİM

Dava hakkında da açıklamalarda bulunan muhtar Koluş, "Davaya gelince de davanın bölgeden imar geçmesi halinde düşeceğini düşünüyorum. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması lâzım. Hangi partiden olursa olsun, önce hizmet demeli insanlar. 


Mahalleli ile oturup konuşup hesap yapılsın, yerinde dönüşüm olmasını kabul edelim. Biz de İstanbulluyuz diyebilelim. Biz de elimizi taşın altına koyalım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Belediye Başkanı sorunu çözmeye niyetli. Eğer vatandaşlarımızda bizimle el ele verirse, bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Anahtar teslim yapabiliriz" şeklinde konuştu. 


Mahallelinin farklı illerde yaşayan 6 kişinin birbirini nasıl bulduğu üzerine şüphelerini sorduğumuz Koluş, "Bu 6 kişinin dışardan bir güç ile birleştikleri ve dava açtıkları iddiaları asılsızdır" açıklamasında bulundu. 

Son olarak, "Belediye başkanı bu konuyu nasıl çözecek hakkında görüşlerini sorduğumuz Koluş, "Başkanın şu anda bölgede bir anket yaptırdığını ve eğer bu ankete %70 üzerinde olumlu yanıt alırsa mahallede imar çalışmalarına başlanılacağını, olumsuz yanıt alması halinde de farklı bir çalışma yapacaklarını" kaydetti. 


KARABAT: RANTA İZİN VERMEYECEĞİZ

Konuyla ilgili meclise som önergesi vermiş olan Başakşehir CHP Meclis Üyesi Özgür Karabat, "2010 yılından beri bu dava devam ediyor. Davanın esas sorusu bizim yerimiz neresi? Ya yerimizi bulun verin ya da payımızı verin diyor vatandaşlar.  Şu anda araziler üzerinde alınamaz, satılamaz şerhi var. Ancak belediye bu arsaları alarak yasaya aykırı davranıyor. Bu durumu da ispatladık Belediye burada rant oluşturmaya çalışıyor. Ancak buna müsaade etmeyeceğiz. Belediye eğer bize yetki verirse, şehir planlamacısı ile bu sorunu çözeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz" açıklamasında bulundu. 



Kent yaşam 


Geri Dön