28 / 03 / 2024

Başakşehir'i Olimpa AVM renklendirdi!

Başakşehir'i Olimpa AVM renklendirdi!

Sami Özey, Türkiye Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Başakşehir Olimpa’yla renklendi.." başlıklı yazıyı kaleme aldı. 18 Aralık Cumartesi günü, aziz İstanbul’umuzun gelişen ve modern ilçesi Başakşehir&l



18 Aralık Cumartesi günü, aziz İstanbul’umuzun gelişen ve modern ilçesi Başakşehir‘de dostlarımızla beraber birkaç tatlı saat geçirdik..
Kalabalık dost grubunun toplanmasına vesile olan organizasyon, Olimpa isimli Alış Veriş Merkezi’nin açılışıydı..
Mahmut Akbal, Eyüp Akbal, Zeki Akbal..
Namı diğer, hayırsever kardeşler..
Yıllar önce Konya‘nın Kulu ilçesinden kalkıp İstanbul‘a rızk aramaya gelen Mehmet Baba‘nın evlatları..
Akbal kardeşler, Fuzul otomotiv, Fuzul inşaat, derken, şimdi de Başakşehir’de Olimpa isimli dev bir Alış Veriş Merkezini kısa bir sürede yapıp bitirdiler..
Evet, Olimpa 40.000 m2 kapalı alanıyla, 100‘e yakın mağazasıyla dev bir AVM oldu..
Tasarımcılar, tüketicinin her türlü ihtiyacını aynı anda karşılamayı amaçlayan çağdaş alışveriş anlayışına uygun olarak tasarlamışlar Olimpa‘yı!..
AVM, Başakşehir’in tam ortasında, metro durağına da çok yakın bir yerde arz-ı endam ediyor..
Olimpa AVM büyüklükleri 15 ile 1800 m2 arasında değişen mağazalarıyla, mescidiyle, hipermarketiyle, fastfoodları, kafeteryaları, sinema salonlarıyla, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, yürüyen merdivenleri, modern ve hızlı asansörleriyle, merkezî kamera ve müzik sistemiyle, etkin danışma hizmetleri, güvenlik, temizlik, sürekli bakımlı dış bahçe ve meydanlarıyla, otomatik yangın söndürme, en son teknoloji ısıtma soğutma sistemi ve planlı mağaza karmasıyla, müşterilerini bekliyor..
Ayrıca 14 bin m2 alandan oluşan, 400 araç kapasiteli kapalı, 150 araç kapasiteli ise açık otoparklarıyla, müşterilerin park problemleri çözülmüş..
Fuzul Grubun Olimpa’sı, böylece Türkiye‘nin ilk Regional Mall’u, yani, “Bölgesel AVM’si” olmuş..
Görünen o ki, ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmüş, modern ve planlı bir fotoğraf veren Başakşehir‘in cazibesi Olimpa ile daha da artmış..
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’la birlikte katıldığımız açılışta pek çok dostla birlikte olduk.. İTO Yönetim Kurulu neredeyse tam kadro açılıştaydı.. MÜSİAD gibi TGTV gibi sivil toplum teşkilatları ve iş alemi de Akbal‘ları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmamışlardı..
Gönüldaşı ve mensubu bulunduğumuz ve her geçen gün sayısı artan “DOSTLAR MECLİSİ” üyelerinden bazı kardeşlerimizi de orada görüp ayak üstü de olsa sohbet etmek, doğrusu bizi ziyadesiyle keyiflendirdi..
Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın da ilerleyen günlerde “hayırlı olsun” ziyareti yapacağını öğrendiğimiz Olimpa’nın açılışını, İstanbul’umuzun saygıdeğer Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptı..
Özünde bereket ve paylaşma olan veciz bir konuşmaya imza attı yaptıVali Bey..
Her zaman olduğu gibi yine tevazu ve nezaket doluydu.. Gönül insanı olduğunu bir kere daha ispat etti..
Öyle ya; Valilik, Başkanlık, Başbakanlık, Müdürlük vs, hepsi gelip geçici makamlar..
Aslolan kalplere girmek!..
O da neyle olur..
Güzel sözlerle, tatlı mev’izelerle, gönüllere hitap eden tebessümlerle olur..
Netice-i kelam;
Tanıştığım günden bu yana helal rızk peşinde koştuklarına şahitlik ettiğim Akbal kardeşleri tebrik ediyorum..
Başarılarının devamını diliyorum..
Olimpa AVM bereketli olsun, hayırlar getirsin..
Türkiye/Sami Özey


Geri Dön