18 / 04 / 2024

Başaran Holding, Fikirtepe'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Başaran Holding, Fikirtepe'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Başaran Yatırım Holding, Fikirtepe’de hayata geçirdiği 1500 konutluk Mina Towers projesini tanıttı. Holding, bölgeye toplamda 2 milyar dolarlık yatırımla 4 bin konut yapmayı planlıyor.



Başaran Yatırım Holding, kentsel dönüşümün simgesi fikirtepe’de 700 milyon dolar proje değerine sahip Mina Towers projesini görücüye çıkardı. 1500 konut ve 95 ticari üniteden oluşan proje, Mandıra Caddesi üzerinde 26 bin metrekarelik alanda yükseliyor. Proje, 6 kule olarak inşa edilecek. Ekim ayında ilk üç blokta satışların başlayacağı projede en düşük metrekare fiyatı ise 7 bin 400 lira olarak belirlendi. Eren Talu’nun mimarlığını üstlendiği projenin marka yüzü ise Galatasaraylı futbolcu Sneijder’in eşi Yolanthe Sneijder Cabau oldu. ‘Türkiye’nin en büyük gayrimenkul satış ofislerinden olma özelliğine sahip’ Mina Towers satış ofisindeki toplantıda konuşan başaran holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, Fikirtepe’ye 2 milyar dolar yatırarak toplamda 4 bin konut hayata geçireceklerini söyledi. 


Başaran, “Fikirtepe’te Mina Towers’ın dışında 3 adamız daha var. Adalardan birinde ticari proje geliştireceğiz. Projeleri çiziliyor. Mina Towers ile Fikirtepe’deki iddiamızı ortaya koyacağız. Bu bölge, bizim uzun vadeli projeler geliştirip kalıcı bir marka olarak yer alacağımız değerli bir lokasyon. Mina Towers’tan sonra 2 yıl içinde 2 projemiz daha bölgede aktif olarak yer alacak” diye konuştu. 


18 milyon TL kira

Bölgede yaklaşık 800 hak sahibiyle anlaşma yaptıklarını belirten Başaran, bugüne kadar 18 milyon lira kira yardımı yaptıklarını söyledi. Başaran, “Proje bitene kadar bir bu kadar daha öderiz. Son anlaşmalarda sorun çıkaran birkaç aileye daha fazla ödeme yaptık. İnsanları ikna etmek çok zor. Bir iki insanın inadı yüzünden 2 yıldır uğraşıyoruz” dedi. Ancak Fikirtepe’de proje geliştirmekten pişman olmadığını anlatan Başaran, ‘Bugün verseler Fikirtepe’nin tamamını yaparım’ yorumunu yaptı. 


Köprülere, hava alanlarına, Göztepe D100 karayolu üzerinden Avrupa Yakasına ulaşacak Avrasya Tüneli ve Bağdat Caddesi’ne yakın konumuyla iş ve sosyal yaşam için kolaylıklar sunduğu ifade edilen Mina Towers, çeşitli donatı alanlarına da sahip. Projenin ‘Çarşı’ alanında mağazaların yanı sıra açık teras alanlarının bulunduğu cafe-restoranlar, çocuk Oyun alanları, fitness, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları yer alacak. 


Milliyet /  Duygu Erdoğan 



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başaran Yatırım Holding dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’ye 2 milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı. 700 milyon dolarlık Mina Towers’ı satışa çıkaran şirket, bölgede 2 yılda 4 bin konut yapmayı planlıyor

Başaran Yatırım Holding, Fikirtepe'de 700 milyon dolar proje değerine sahip Mina Towers projesini satışa çıkardı. 6 kulede toplam bin 500 konut ve 95 ticari üniteden oluşan projede, ekim ayında ilk üç blokta satışların başlayacağı projede en düşük metrekare fiyatı ise 7 bin 400 lira olarak belirlendi. Eren Talu'nun mimarlığını üstlendiği projenin marka yüzü ise Galatasaraylı futbolcu Sneijder'in eşi Yolanthe Sneijder Cabau oldu. 'Türkiye'nin en büyük gayrimenkul satış ofislerinden olma özelliğine sahip' Mina Towers satış ofisindeki toplantıda konuşan Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, Fikirtepe'ye 2 milyar dolar yatırarak toplamda 4 bin konut hayata geçireceklerini söyledi.


2 YILDA 2 PROJE

Başaran, "Fikirtepe'de Mina Towers'ın dışında 3 adamız daha var. Adalardan birinde ticari proje geliştireceğiz. Projeleri çiziliyor. Mina Towers ile Fikirtepe'deki iddiamızı ortaya koyacağız. Bu bölge, bizim uzun vadeli projeler geliştirip kalıcı bir marka olarak yer alacağımız değerli bir lokasyon. Mina Towers'tan sonra 2 yıl içinde 2 projemiz daha bölgede aktif olarak yer alacak" diye konuştu.


BÖLGENİN TAMAMINI YAPARIM

Bölgede yaklaşık 800 hak sahibiyle anlaşma yaptıklarını belirten Başaran, bugüne kadar 18 milyon lira kira yardımı yaptıklarını söyledi. Başaran, "Proje bitene kadar bir bu kadar daha öderiz. Son anlaşmalarda sorun çıkaran birkaç aileye daha fazla ödeme yaptık. İnsanları ikna etmek çok zor. Bir iki insanın inadı yüzünden 2 yıldır uğraşıyoruz" dedi. Ancak Fikirtepe'de proje geliştirmekten pişman olmadığını anlatan Başaran, 'Bugün verseler Fikirtepe'nin tamamını yaparım' yorumunu yaptı.



Sabah




Haber  Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başaran Yatırım Holding, Fikirtepe'de hayata geçirdiği yeni inşaat projesini, ünlü Fransız şarkıcı Dany Brillant'ın sahne performansı ve marka yüzü Yolanthe Cabau Sneider'in katılımıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen görkemli bir lansmanla tanıttı. Kurgusunu Metin Arolat'ın yaptığı projenin reklam filmi, Yolanthe Cabau'nun sunumuyla ilk kez davetlilerle paylaşıldı. Eren Talu'nun mimarı olduğu projenin Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen şık davetine İstanbul iş, sanat ve cemiyet hayatından da çok sayıda tanınmış isim katıldı. Fransız şarkıcı Brillant'ın sahne performansından sonra mikrofonu eline alan ve Türkçe konuşan Cabau, "Hepinize çok teşekkür ederim, çok güzel bir gece oldu" dedi. Sosyete ve iş dünyasından seçkin isimlerin yer aldığı gecede, Derya Ayaydın, Mert Gocay, Selim Hamamcıoğlu, Nur Taşkent'in aralannda olduğu davetliler ünlü Fransız şarkıcı Brillant'ın muhteşem şarkılarıyla geceyi noktaladı. 



Habertürk


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Başaran Yatırım Holding 1500 konutla Kadıköy'de Yatçılık, fînans, inşaat, turizm, havacılık, çimento ve enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam eden Başaran Yatırım Holding, 1500 konutluk Mina Towers ile gayrimenkul sektörüne girdi. Daha önce sahibi oldukları Trabzon ve Bodrum'daki Ramada otellerinin inşaatını yapan holdingin, gayrimenkul alanındaki ilk projesi olan Mina Towers, Kadıköy'de yükseliyor. Bir hafta içinde yüzde 10 satış oranlarını yakalayan proje, Mimar Eren Talu imzasını taşıyor. 

Projenin satış ofisi ve örnek dairelerinin iç mimari çözümleri Berü Başaran - Artebel Design tarafından tasarlanıp uygulandı. 55 m2 ile 300 m2 aralığında tasarlanmış yaklaşık 1500 konut ve 95 ticari alandan meydana gelen proje, Mandıra Caddesi'nde 26 bin metrekarelik arazi üzerinde 6 kule olarak inşa ediliyor. Projede 1+0 ile 5,5 +1 arasında herkesin ihtiyacına göre değişen daire tipleri yer alıyor. 

Kadıköy'de 2 proje daha yapacak Projenin marka yüzü ise Yolanthe Sneijder Cabau oldu. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul satış ofislerinden biri olma özelliğine sahip Mina Towers satış ofisinde gerçekleştirilen basm toplantısında Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran "Aktif olduğumuz tüm sektörlerde yarattığımız marka değerini gayrimenkul alanına da taşıma hedefiyle ilk konut projemizi hayata geçirdik. 

Mina Towers'ı hem konut beklentilerini hem de sosyal ihtiyaçları karşılayacak bir konseptle tasarladık. 

Doğru lokasyonda, kaliteli bir yaşam hayali olanların bu beklentilerine cevap verecek Mina Towers ile Fikirtepe'deki iddiamızı ortaya koyacağız. Bu bölge, bizim uzun vadeli projeler geliştirip kalıcı bir marka olarak yer alacağımız değerli bir lokasyon. Mina Towers'tan sonra 2 yü içinde 2 projemiz daha bölgede aktif olarak yer alacak" yorumunda bulundu. 

Yaşamı kolaylaştırmak için tasarlandı Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımın önemli noktası olan köprülere, hava alanlarına, Göztepe D100 karayolu üzerinden Avrupa Yakası'na ulaşacak Avrasya Tüneli ve Bağdat Caddesi'ne kolay ulaşılabilecek bir konumda yer alan Mina Towers, zamanı verimli şekilde kullanmayı sağlıyor. Yaşamın, bu yaklaşımla ele alındığı projede, çarşı alanında mağazaların yanı sıra, cafe & restoranlar, çocuk oyun alanları, fitness, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları yer alıyor. 


Dünya


Geri Dön