19 / 03 / 2024

Başaran Ulusoy: 2023'te 35 milyon tatilci hedefliyoruz!

Başaran Ulusoy: 2023'te 35 milyon tatilci hedefliyoruz!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl yurtiçinde 14 milyon kişinin tatile çıktığını belirterek, "Yunanistan ve İtalya'nın en iyi müşterisi biziz" dedi...




Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi tarafından bir otelde düzenlenen "Hürriyet Bursa Bölge Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de tatile çıkan kişi sayısının 2000 yılında 568 bin, 2012'de 12 milyon, bu sene 14 milyon olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin ise 35 milyon insanı yurt içi ve dışında gezdirmek olduğunu söyledi. 


Geçmiş yıllarda Avrupa kapılarında hor görülen Türkiye'nin bugün itibar gören iyi bir müşteri konumunda bulunduğunu vurgulayan Ulusoy, "Bugüne kadar hep yurt dışından gelene baktık. Şu an Yunanistan'ın, İtalya'nın en iyi müşterisi biziz" ifadesini kullandı. 


Türkiye'de eskiden 3 olan uluslararası hava meydanı sayısının 12'ye yükseldiğini dile getiren Ulusoy, ülkenin 38 de ulusal meydana sahip olduğunu anlattı. 


Ulusoy, Bursa'nın Balkanlara doğru yönelmesi gerektiğini bildirerek, şöyle devam etti: 


"Bursa, küresel ısınmanın getirdiği felaketlere karşı sağlık turizmine ağırlığını koymalıdır. Avrupa'da büyük olan bu pazardan Bursa ne kadar pay alır? İnanç turizminde özellikle İznik'in ortaya çıkarılması lazım. Selçuklu estetiğinden, Osmanlı eserlerini, şaheserlerini anlatan bir yolculukta İznik çinilerinin ortaya konulması lazım. Bursa hem bölgesel hem de yurt dışında tanınan bir marka. Üzerindeki tozun silinmesi, Bursa'nın bir fuarlar ve sergiler şehri olması lazım. Bursa ne kadar tanınırsa seyahat acenteleri de o kadar iş yapar." 


"Bize vize koyan ülkelere vize koyacağız"


Başaran Ulusoy, Türkiye'nin yurt dışında gördüğü ilgiden bir turizmci olarak fazlasıyla memnuniyet duyduğunu belirtti. 


Türkiye'nin dünya turizmindeki yerine değinen Ulusoy, şunları kaydetti: 


"Türkiye, vize konulacak ülke değil. Bir gün gelecek, bize vize koyan ülkelere vize koyacağımız umudunu taşıyorum. Göreve geldiğim 1999 yılında Yunanistan'dan randevu alamayan biz iken şimdi Yunanistan Turizm Bakanı bu yıl Türkiye'yi 3 kez ziyaret etti. 1 milyon insanımız Selanik'e, Kavala'ya, Atina'ya gidiyor. Türkiye artık iyi müşteri. Türkiye 1960'lı yıllarda yanlış yaptı. Bu ülkenin morale ihtiyacı vardı. Patates tarlalarının üzerine fabrikalar kuruldu. Yanlıştı. Buna ihtiyaç var mıydı? O günlere göre belki vardı ama bugün sanayi ile turizmi yan yana taşımak mecburiyetindeyiz. Biz sivil toplum örgütlerine düşen önemli görevler var. Şiddet ve terörden arındırılmış ortamın devamında, muhafazasında herkese gayret düşmesi lazım." 


Dünya


Geri Dön