27 / 04 / 2024

Başaran Ulusoy: Antalya'ya artık otel yapmayın!

Başaran Ulusoy: Antalya'ya artık otel yapmayın!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Artık Antalya’ya otel yapmayın, sahilleri bırakın, İstanbul’a yapın” dedi.Ulusoy, “Ruslar iki şekilde tatile çıkar. Ya dertten ya zevkten. Dertten de zevkten de gelinecek ülke Türkiye” d



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Artık Antalya’ya otel yapmayın, sahilleri bırakın, İstanbul’a yapın” dedi. Ulusoy, Porto Bello Otel’de düzenlenen Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (YÖRSİAD) olağan toplantısında, şunları söyledi:

“Otelci arkadaşlara, İstanbul’a otel yapın diyorum. Bana kızıyorlar ve ‘otellerimiz boş’ diyorlar. Ben de o zaman kendinizi yenileyin diyorum. Antalya’da otel yapmayın, sahilleri bırakın diyorum. 7 bin yatak devreye girmiş. Bana mı sordunuz da yaptınız?”




‘Ya dertten, ya zevkten’

Ulusoy, Rusya’daki krize atıfta bulunarak, “Ruslar iki şekilde tatile çıkar. Ya dertten ya zevkten. Dertten de zevkten de gelinecek ülke Türkiye” dedi. Ulusoy, şöyle konuştu:

“Bir kriz var ve moralimizi bozmadan bunu hep beraber atlayacağız. Rusya bizim için önemli bir pazar. Seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin çalışmalarını dikkatle izliyoruz. Bir kriz masası kurduğumuz zaman onlar da fiyatları aşağıya çekecek. Bundan sonra fiyatları Türkiye’nin kırması mümkün değildir. Ülke olarak kriz doktoru olduk. Moralimizi bozmayacağız. Moralimizi bozarsak önce fiyatları kırarız. Fiyatları kırarsak, kaliteyi bozarsın. Kaliteyi bozarsan bir daha kendini toparlayamazsın. Oteli olan arkadaşlarımız sabırlı olsun. Dayanmak mecburiyetindeyiz. Şu anda avantajımız Avrupa Birliği’nin Rusya ile soğuk olmasıdır.”


‘Doğaya ve tarihe sahip çıkalım’

Türkiye’de bazı tarihi eserlerin yerine gökdelen yapıldığını iddia eden Ulusoy, şöyle konuştu:

“Doğayı bozmuşuz. Kazdağları’nı kazmışız. Fethiye’de çimento fabrikası kurmaya kalkmışız. Zeytin ağaçlarını kesmişiz. Karadeniz’in öldüğü, Marmara’nın can çekiştiği, Ege’nin nefes almaya çalıştığı, Akdeniz’in ise atıklardan boğulduğu 4 denizi görüyorsunuz. Akdeniz’e 250 milyon kişi atıklarını atıyor. Tek arıtma tesisi kuran ülke, Türkiye’dir.”


Milliyet


Geri Dön