23 / 04 / 2024

Emlak danışmanlığının püf noktaları neler?

Emlak danışmanlığının püf noktaları neler?

Maddi olarak yüksek getirisi olan emlak danışmanlığının bir takım püf noktaları bulunuyor. Peki, başarılı emlak danışmanı nasıl olmalı?



Emlak danışmanlığından yüksek kazanç elde etmenin yolu başarıdan geçiyor. Mekan Emlak Gayrimenkul'den Tahir Köstek'in açıklamasına göre; emlak danışmanı olmak isteyen girişimciler 100 Saatlik MEB ve üniversite onaylı Emlak  Danışmanlık Sertifikası"na sahip olması gerekiyor. Diğer yandan satışa ve kiralamaya sunulan gayrimenkullerin yer aldığı bölge hakkında geniş bilgi sahibi olması da büyük öneme sahip. Bunun yanında danışmanın hukuk ve belediye mevzuatlarını bilmesi ve müşteri ilişkileri konusunda oldukça iyi olması gerekir.

Emlak danışmanlığının püf noktaları neler?

Emlak danışmanı olmaya karar verenler neler yapmalı?

Gayrimenkul danışmanının yapması gereken çok sayıda önemli konu bulunuyor. Danışanın gayrimenkul için satıcı ve alıcıyı mutlu edecek fiyat belirlemesi gerekir. Yüksek fiyat verirmiş gayrimenkul piyasada çok bekleyecek ve cazibesini yitirecek. Bunun yanında müşterinin ne istediğini öğrenmek için yüz yüze iletişime geçilmesi gerekiyor. Bu nedenle müşteriyi ofise davet ederek onlara soru cevap ile müşterinin ne istediği öğrenebilir.

Kendini sektörde kanıtlamış emlak danışanları kurumsal emlak sitelerinde kendilerine özel üyelik oluşturabilirler. Danışmanlar Emlak piyasasında güvenilirliğini kanıtlamış ve başarılı işlere imza atmış çok sayıda gayrimenkul sitesinde profil açarak alıcı ve satıcıyı buluşturabilirler.

Emlak ilanı verirken nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön