20 / 04 / 2024

Başbakan Yardımcısı Arınç, okul temeli attı!

Başbakan Yardımcısı Arınç, okul temeli attı!

Arınç: ''2002'de milli eğitime ayrılan pay sadece 7 katrilyonken bu yıl milli eğitime ayrılan bütçe 42 katrilyon ''Anaokulundan başlayarak, üniversitedeki 3,5 milyon öğrencimizle 18 milyon öğrencisi olan bir ülkeyiz''....



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''2002'de milli eğitime ayrılan pay sadece 7 katrilyonken bu yıl milli eğitime ayrılan bütçe 42 katrilyon'' dedi. 

Arınç, Pınar Eğitim Kurumları'nın yeni kampüsünün temel atma töreninde, hayırlı bir işin başlangıcında olduklarını belirtti. 

Kendisinden önce konuşan Pınar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bulut'un büyük bir heyecanla kurumlarının aldığı mesafeyi, yaptıkları çalışmaları anlattığını belirten Arınç, ''Benim burada bulunma sebebim, Pınar Eğitim Kurumlarımızın Türkiye'de gençlerimize, yavrularımıza nitelikli eğitim vererek, onları faydalı birer unsur haline getirme çabasıdır'' dedi. 

Başlangıçtan bu yana Pınar Eğitim Kurumları'nı izlediklerini ve başarılarıyla iftihar ettiklerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Esasen bunu kanıtlayacak, ispatlayacak en güzel örneklerden birisi de sevgili torumunun Pınar Eğitim Kurumları'nda okumasıdır'' ifadelerini kullandı. 

TBMM Genel Kurulu nedeniyle vaktinin sınırlı olduğunu ve kendisi hakkında verilmiş iki gensoru önergesinin de görüşüleceğini belirten Arınç, şöyle konuştu: 

''Onları cevaplandırmak, hesap vermek durumundayım. Ama inanın ki şu anda yaptığımız iş, bu yapacağımız işten daha hayırlı, daha bereketli bir iş. Onun için öncelikle buraya gelmek istedim. Türkiye'nin bir özelliği var. Nüfusu genç bir ülke. 75 milyon nüfusumuzun yüzde 50'si 30 yaşın altında. Buradaki minik yavrularımız kadar milyonlar var. Anaokulundan başlayarak, üniversitedeki 3,5 milyon öğrencimizle 18 milyon öğrencisi olan bir ülkeyiz. Avrupa'ya bakarsanız, en azından 5 ülkenin nüfusunun toplamı kadardır. Onlar yaşlandı, yaşlanıyor, biz genciz, gençleşiyoruz. Her ülkenin en güzel sermayesi ve geleceğe ait en büyük tasavvuru gençlerinin olması, onların sevgisi, inancı, idealizmi, maddi ve manevi değerlerinin güçlü olmasıdır. Şüphesiz bir devlet en büyük yatırımı insana yapar. Eğitime yapar. Biz de böyleyiz. Ama geçmişte, inanın bütçelerde en büyük pay milli savunmaya ayrılırdı, çok şükür hükümetlerimiz dönemlerinde en az 2005'ten bu yana birinci bütçe milli eğitime verilmiştir. Sadece şunu örnek vereyim, bu sene pek çok üniversite açılışına gittiğim için biliyorum, 2002'de milli eğitime ayrılan pay sadece 7 katrilyonken bu yıl milli eğitime ayrılan bütçe 42 katrilyon.'' 

     

''90 derslik bir mükemmel kampüsü bugüne kadar açmak nasip olmadı''

     

Milyonlarca öğrencisi olan bir ülkede devletin bütün imkanlarını kullansa bile eğitimle tek başına baş etmesinin mümkün olmadığını belirten Arınç, ''Binlerce derslik yapsanız, yeni üniversite de açsanız, bu sınıfların içerisini öğrenci ve öğretmenlerle doldursanız buna bütçelerin yetmesi mümkün değil. O yüzden özel girişimcilere, vakıflara okul açmak isteyenlere de şiddetle ihtiyacımız var'' dedi. 

Türkiye'de özel eğitim hizmeti veren kurumların çok güçlü olduğuna vurgu yapan Arınç, bunlardan birinin de Pınar Eğitim Kurumları olduğunu söyledi. 

Pınar Eğitim Kurumları'nın 2 bin 500'e yaklaşan öğrencisi, 300'e yaklaşan eğitim kadrosuyla herkesin takdirini kazandığını belirten Arınç, emsallerinin daha çok olması temennisinde bulundu. 

Pınar Eğitim Kurumları'nın 10 bin metrekareye yaklaşan bir alanda yeni eğitim kampüsünün temelini atacaklarını kaydeden Arınç, ''Arkadaşlarımdan öğrendiğime göre burada 90 derslikli bir inşaat yapılıyor. 12 derslik açtım, 18 derslik açtım, 24 derslik açtım ama 90 derslik bir mükemmel kampüsü bugüne kadar açmak nasip olmadı. İnşallah, müteahhidimiz söz vermiş Allah kısmet ederse 8 ay sonra Haziran 2013'te burası bitecek ve eğitime başlayacak. O zaman da bu güzelliği yaşamayı Rabbim nasip etsin bize'' dedi. 

Yapılacak kampüs içerisinde laboratuvarlar, öğretmen çalışma odaları, yüzme havuzları, spor salonları gibi bölümler bulunacağını da anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Yaşım küçük olaydı, ben de bu okullarda okusaydım diye içimden geçiveriyor. Kim bilir nelerimi vermezdim, bu okullarda okuyabilmek için'' diye konuştu. 

 Davetliler arasında Çağrı Okulları kurucu müdürü Nuran Altınbaş'ın da bulunduğunu belirten Arınç, Altınbaş'ı da çalışmalarından ötürü tebrik etti. 

     

''İnanın ki laiklik bundan incinmez'' 

   

''Çocuklar gözünüz aydın, çok güzel sınıflarda okuyacaksınız'' diyen Arınç, şunları kaydetti: 

''Anneler babalar gözünüz aydın, çocuğunuz bu okullarda en güzel şekilde yetişecek. Bize annelerimizin, babalarımızın duası, sabah evden çıkarken, 'Allah zihin açıklığı versin' duasıydı. Biz de her zaman bunu yapalım. Bir yerde aklıma geldi söylemiştim; Allah zihin açıklığı versin diyin, bol bol diyin, inanın ki laiklik bundan incinmez demiştim, yine aynı şeyi tekrar ediyorum, Allah zihin açıklığı versin, Allah bahtlarını açık etsin, Rabbim bu güzel fidanların acısını göstermesin. Onlara en büyük katkıyı sağlayacak olan öğretmenleridir. Gerçek mürebbiyeler onlardır. Bir anneden daha çok çocuklarımız öğretmenleriyle baş başa. Onlara da başarılar diliyorum. İnşallah bu çocuklarımızın sayesinde güzel günlere ereceğiz. Emin olun bu kurumlardan yetişen çocuklarımızın her biri, en yüksek noktalarda hizmet görenler gibi yetişecekler ve biz onların geleceğine bakıp, ülkemizin geleceğini çok parlak göreceğiz. Allah bu güzel yavrularımıza, ülkemize en hayırlı hizmetleri de yapmayı nasip etsin.'' 

     

Bulut: ''Dünya uğradığı haksızlıkları önleyecek insanlar bekliyor''

     

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük de Türkiye'nin özel okullar noktasında yeterli seviyede olmadığını belirtti. Son yıllarda bu alanda önemli adımlar atıldığını dile getiren Küçük, Türkiye'nin en kısa sürede istenilen seviyeye ulaşacağına inandığını söyledi. 

Pınar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bulut da 1997'de 100 öğrenciyle başladıkları alanda, bugün 2 binden fazla öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Bulut, yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanda 100'e yakın dersliği bulunan bir kampüs inşa edeceklerini belirterek, ''Dünya uğradığı haksızlıkları önleyecek insanlar bekliyor, işte bu okullarda bu öğrenciler yetişecek'' dedi. 

Öğrencilerin çeşitli gösteriler de sunduğu etkinlikte, konuşmaların ardından kampüsün temeli atıldı. 


AA


Geri Dön