28 / 03 / 2024

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert tepki!

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin not düşürülmesine sert tepki gösterdi:



Başbakan Binali Yıldırım, Moody's tarafından Türkiye'nin not düşürülmesine sert tepki gösterdi: "İki gün önce Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan çıktı diyor. 2 gün geçti ne değişti. Burayı anlamadık sormak lazım. Türk ekonomisi 3-5 değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek değil.


TARAFSIZ DEĞİLLER

Moody's'in kararı için bizim değerlendirmemiz çok açık. Bunu görmek için 16 Temmuz'a gitmek lazım. Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor, ekonomik göstergelerde kayda değer değişiklik olmuyor. Merkez Bankası piyasaya para vermek ihtiyacı duymuyor. Vatandaş para çekmiyor, döviz bozdurarak piyasaya veriyor. Ekonomi tıkır tıkır işliyor. Mali disiplin gözardı edilmiyor. Ekonomimizde, yatırım en önemli önceliğimiz. Ekonomiye destek en önemli önceliğimizdir. Darbeye rağmen birçok yapısal düzenleme yaptık. Bu değerlendirme kuruluşu 2 gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı' diyor. 2 günde ne değişti? Burayı anlayamadık, sormak gerek. Türk ekonomisi 3-5 değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek değil. Dünyanın hangi ekonomisinde 27 çeyrek ardarda büyüme sağlayan ülke var? Etrafımızda savaşlar var, turizm alanında bir yavaşlama yaşadık ama seneye onu da düzelteceğiz. Bu değelendirmelerin tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Algı oluşturma gayretlerini görüyoruz. Buna benzer konular önümüze gelecektir. 2001'de yerle bir olmuş ekonomiden bugün 1'ken 3 olmuş, mega projeler hız kesmeden devam eden bir Türkiye var. Bizim kaynağımız milletimizdir. 


Hürriyet



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Başbakan Yıldırım, 'Moody's'in kararı ile ilgili olarak Türk ekonomisi 3-5 kuruluşun raporuna göre hizaya geçmez.' dedi.



Yıldırım, "Bu değerlendirmenin çok da tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Burada bir takım yönlendirmelerin, Türk ekonomisi hakkında algı oluşturma gayretlerinin olduğunu görüyoruz." dedi.





Milliyet


Geri Dön