20 / 04 / 2024

Basın Ekpres yolunda 750 bin metrekarenin üzerinde kiralık iş yeri var!

Basın Ekpres yolunda 750 bin metrekarenin üzerinde kiralık iş yeri var!

Basın Ekspres yolu tam anlamıyla kiralık ofis cenneti haline geldi. 750 bin metrekarenin üzerinde kiralık iş yeri olan caddede binanın yapısına göre kiralık metrekare fiyatları 2010 ve 2011 yılına döndü.




Son 2 yıldır yatırımın yeni gözdesi olarak lanse edilen Basın Ekspres yolu tam anlamıyla kiralık ofis cenneti haline geldi. 750 bin metrekarenin üzerinde kiralık iş yeri olan caddede binanın yapısına göre kiralık metrekare fiyatları 2010 ve 2011 yılına döndü.


Basın Ekspres Caddesi üzerinde 800 metrekarelik bir iş merkezini kiralayan Hakkı Özgür, "2009'da yaşanan selden sonra bölgeden şirket göçü yaşandı. 2010'da 15 lira civarında olan metrekare kira fiyatları 2014'ün ilk ayında da aynı seviyede kaldı. Yeni inşaatlar artıyor. Arz edilen metrekare oranı artıyor" dedi. 


20 liradan 9 liraya düştü

Emlak şirketi Coldwell Banker Bravo'nun yetkilisi Hayati Yolcu, bölgede arz talep dengesinin değiştiğini ifade etti. Mülk sahiplerinin talep ettiği metrekare fiyatının 20 lira civarında olduğunu söyleyen Yolcu, "Ciddi kiracılar olduğunda 9 ila 10 liradan kiralanıyor" diye konuştu. Yolcu, "Cadde üzerinde talep azaldı. Ortalama metrekare fiyatı 20 lira civarmda. Ancak kiralamalar 15-17 lira üzerinden yapılıyor. Bu kadar arzın olduğu yede rakamlar yükselmiyor" diye konuştu.  Yolcu dolardaki yükselişni ardından kiralık binaların Türk Lirası'na dönmeye başladığını söyledi. 



İnşaatlar tam gaz devam ediyor 

HOLIDAY Inn Airport Hotel, istanbul Gönen Hotel ve Courtyard Marriot'un faaliyette bulunduğu bölgede, Divan'dan Eren ve Ağaoğlu'na kadar değişik grupların projeleri de son bir yılda tamamlandı. Öte yanda Elite World Hotel'in inşaatı devam ederken Torunlar İnşaat'a ait Mall of İstanbul isimli projede de sona gelindi. Nurol İnşaat'ın eski Hürriyet Gazetesi arazisine inşa ettiği Nurol Parkta da sona gelinmek üzere. Devam eden projelerden biri de Capital Towers. 


Bora Erdin/Sözcü


Geri Dön