20 / 04 / 2024

Başkan Cavcav: Başkent’in spor alanı ihtiyacı giderilmeli!

Başkan Cavcav: Başkent’in spor alanı ihtiyacı giderilmeli!

19 Mayıs ve İnönü Statlarının ömrünü tamamladığını vurgulayan Başkan, “Antalya’ya, Konya’ya yapılıyor, Ankara’da niye yok. Mevcut alan, Hipodrom ile birleştirilip, spor kompleksine dönüştürülmeli” dedi.



Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu bölge ile Hipodrom alanının birleştirildiği yere bir spor kompleksi kurulmasını istediklerini söyledi.


TSYD  Ankara  Şubesi’nde düzenlenen toplantıya İlhan Cavcav, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, şube başkanı Kerem Öncel ve yöneticiler katıldı.

Ankara’daki spor alanı ihtiyacının sürekli gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Cavcav, şunları söyledi:

“Bunu, Ankara ve geleceğimiz için istiyoruz. Başkent’te olmamasına rağmen Konya ve Antalya’da stat yapıldı. Cebeci Stadı için yıkım kararı alındı. TOKİ’ye verilmiş vaziyette. Futbol oynanmasına da müsaade edilmiyor, çökme ihtimali var deniliyor. 19 Mayıs Stadı için de valimizi aramak durumunda kaldım, güvenlik sertifikası almamız gerekiyordu. Valilik de mesuliyet almak istemiyor. 20 bin kişi girerse çökme tehlikesi yaşanır diye. Hacettepe’ye oynanacak yer bulamıyoruz. Amatör takımların oynayacağı saha da yok. 19 Mayıs kompleksi ile hipodrom alanlarının birleştirilerek bütün amatör branşlarda faaliyet gösterilen bir alan istiyoruz. 19 Mayıs Stadı’nın kapasitesinin artırılıp aynı yerde muhafaza edilmesi gerekir. İnsanlar dışarıya gidip maç izlemez. Zaten seyirci sıkıntımız var.”     190


BİN AVRO ÖDEDİK

400 bin Euro’ya anlaştıkları Stuart Baxter’a fesih bedeli olarak 190 bin avro ödediklerini açıklayan Cavcav, şöyle devam etti.

“Tazminatını almadan gitmedi. FIFA’lık olmamak için ödemek zorunda kaldık. Teknik adam arayışımız sürüyor. Kasımpaşa maçı sonrası milli arada ismin netleşeceğini umuyorum. Hepinizden rica ediyorum arayın beni ve söyleyin ‘şunu getirelim’ deyin, ben de alıp geleyim.”

Murat Kandazoğlu ise Hipodrom ve 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu alanların amatör spora da hizmet edecek şekilde spor kompleksi olarak yeniden düzenlenmesini istediklerini dile getirdi.

Toplantının bu konuda seslerini yetkililere duyurmak için organize edildiğini belirten Kerem Öncel ise Cebeci Stadı’nın güvenli olmadığını ifade edip, “19 Mayıs Spor Kompleksi ile ilgili sıkıntılarımız var. Hipodrom ile 19 Mayıs Stadı arasındaki yolun alta alınarak buranın dev bir olimpiyat kompleksi haline getirilmesini istiyoruz” dedi.


Hürriyet Ankara


Geri Dön