24 / 04 / 2024

Başkan Dündar 'Korupark Evleri ile ilgili gereken yapılacak!'

Başkan Dündar 'Korupark Evleri ile ilgili gereken yapılacak!'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Korupark Evleri 2. Etap imar planının iptaline ilişkin mahkeme kararıyla ilgili "Gerekeni yapacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” açıklamasını yaptı.



Bursa Osmangazi Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Ocak ayı boyunca gerçekleştirilen kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra çalışmaları devam eden projeler hakkında da bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, muhalefetin Korupark’la ilgili mahkeme kararına ilişkin sorularını da cevapladı. Başkan Mustafa Dündar, “Danıştay Korupark’la ilgili geçtiğimiz günlerde kararını açıkladı. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de mahkemenin vermiş olduğu karar doğrultusunda hareket edip gerekeni yapacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.



DANIŞTAY NE KARAR VERMİŞTİ?


Korupark Evleri 2. Etap imar planının iptaline ilişkin mahkeme kararı Danıştay tarafından da onaylanmıştı. Karar sonucunda tapular geçersiz olduğu için burada dairesi bulunan mülk sahiplerinin evlerini satmaları da mümkün olmayacağı ifade ediliyor. 


Korupark Konut 2. Etapta, plan değişikliği yapılarak fazladan yüzlerce daire yapılması yönündeki itirazlar Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuş, ancak karar temyize taşınmıştı. Danıştay Altıncı Dairesinden çıkan karar da yerel mahkemenin kararını onaylamıştı. Korupark 2. Etap evlerine dair yapı ruhsatları iptal edildi. Sadece yapı kullanım izni bulunan binalardaki evlere dair alım satım işleminin yapılması mümkün değil.


Hürriyet Yerel


Haber A Gazete'de şu şekilde yer aldı;


 Osmangazi Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Ocak ayı boyunca yapılan kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra çalışmaları devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projeler sadece Bursa ve ülkemizde değil, tüm dünyada ses getiriyor. 

Bursa'ya değer katacak vizyon projelerimizden olan 'Panorama 1326 Bursa' Fetih Müzesi, Güney Korelilerin ilgisini çekti ve gelip müze inşaatımızı gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar" dedi. 

GEREKENİ YAPACAĞIZ

Muhalefetin, Korupark Evleri 2. Etap imar planıyla ilgili mahkeme kararında, tapular geçersiz olduğu için burada dairesi bulunan mülk sahiplerinin evlerini satmaları da mümkün olmayacağının ifade edildiğini söyleyen ve muhalefetin mahkeme kararına ilişkin sorularını da cevaplayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Danıştay Kompark'la ilgili geçtiğimiz günlerde karaıını açıkladı. 

Osmangazi Belediyesi olarak bizler de mahkemenin vermiş olduğu karar doğrultusunda hareket edip gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu. Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 


A Gazete 


Geri Dön