27 / 04 / 2024

Başkentte ihaleler canlı yayına açıldı!

Başkentte ihaleler canlı yayına açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale toplantısı canlı olarak yayınlandı. İhaleye 662 işletme başvuru yaptı. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi 662 şirketin başvurmasıyla gerçekleştirdiği "Yeşil Alan ve Bakım Onarım İhalesi"ni internet yoluyla canlı olarak yayınladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, ihalenin canlı olarak yayınlanmasına ilişkin olarak Başkan Mansur Yavaş'ın "şeffaf belediyecilik" anlayışının yaygınlaştırılması yönündeki talimatının uygulanmaya başlandığı açıklamasını yaptı. 

İhaleye rekor sayıda başvuru 

İhale, ANFA Genel Müdürlüğünün Ankara Büyükşehir Belediyesi il sınırları ve sorumluluk alanları içerisinde bulunan "Yeşil alanlar, parklar, refüjler, yan bantlar, mezarlıklar, piknik alanları, barajlar, göller, rekreasyon alanları ve tesislerin bakım-onarım ve tadilat hizmet alımı" işini kapsıyor. "Yeşil Alan Bakım ve Onarım İhalesi" adıyla gerçekleştirilen ihaleye bin 662 firma başvuru yaptı. 

Belediye ve ANFA'nın web sitelerinde yayınlanan ihale duyurularının ardından başvurular başladı. Başvurlar  30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ön başvuru yapan 662 firmanın tamamının başvuruları Büyükşehir Belediyesince kabul edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi teklif verme sürecinde tekelleşmenin de önüne geçmenin amaçlandığını açıkladı. 

İhale 10 Mayıs'a kadar devam edecek

İhale, Yavaş'ın talimatıyla ANFA Genel Müdürlüğü internet adresi www.anfa.com.tr ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Youtube adresi www.youtube.com/ankarabbld üzerinden canlı yayınlandı.

Şartnamede yer alan belgelerin ve kapalı teklif mektupların yer aldığı zarflar komisyonlar tarafından değerlendirildi. Komisyonların açıkladığı kırım oranlarının, yüzde 65'lerde olduğu ifade edildi. İhalenin, 10 Mayıs'a kadar devam edeceği açıklandı. 

İhale sonunda bir değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirme sonundan karar verilen 40 bölge için en uygun teklifi veren firmalarla anlaşma yapılacak. 


Geri Dön