16 / 04 / 2024

Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nda yapılan düzenlemeler ziyaretçi sayısını artırdı!

Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nda yapılan düzenlemeler ziyaretçi sayısını artırdı!

Büyük Taarruz 'un başladığı Kocatepe’den Dumlupınar’a kadar uzanan sahaya adını veren Başkomutan Tarihi Milli Parkı ’nda yapılan yeni düzenlemeler, şehitlikleri ziyaret eden kişi sayısını artırdı.




Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’den, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrini ilettiği Dumlupınar’a kadar uzanan sahaya adını veren Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nda yapılan düzenlemeler, şehitlikleri ziyaret eden kişi sayısını artırdı.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5’inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu şunları söyledi: “Kutlamalar öncesinde milli park içerisinde bulunan şehitliklerin, müzelerin ve anıtların bakımı yapıldı. Kurtuluş Savaşı Panoraması da büyük ilgi gördü. 25 Ağustos’tan 30 Ağustos’a kadar geçen sürede Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nı 20 bin kişi ziyaret etti. Şehitliklere, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Gelen vatandaşlarımıza da daha önce yetiştirdiğimiz alan kılavuzlarımızla birlikte sahada, Kurtuluş Savaşı, detaylı bir şekilde anlatılıyor. Ayrıca düzenlenen ‘Zafer Yürüyüşü’ne de katılım çok çok fazlaydı.”      


Hürriyet


Geri Dön