18 / 04 / 2024

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) İller Bankası işbirliği ile yürüttüğü Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde fore kazık çalışması başladı.



İlk kademede yaklaşık 243 bin kişiye hizmet vermesi beklenen arıtma tesisinin, nüfus artış durumuna göre, daha fazla kişiye hizmet verecek şekilde planlandığı bildirildi.


Karadeniz Mahallesi’nde devam eden çalışmaları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İller Bankası İstanbul Yapı İşleri Müdürü Mehmet Ercan Şamhal yerinde inceledi.


Çalışmalar hakkında bilgi veren TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa,”Kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu projeyle birlikte su sorunlarını en aza indirgemeye çalışacağız. Bu çalışmalar Süleymanpaşa ilçesinde devam eden yağmur suyu ve kanalizasyon suyu çalışmalarıyla da bağlantılıdır. Bu projede TESKİ ve İller Bankası ortaklığı söz konusu. Ben projemize destek olan İller Bankası’na teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra çalışmaların seyriyle ilgili bilgi veren Başkan Kadir Albayrak, ”Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte güzel temiz ve yaşanabilir bir Tekirdağ olacak. Ben bugün bunun heyecanı içerisindeyim. Geçmişte bu gibi projelere ön ayak olan eski yerel yöneticilerime buradan teşekkür ediyorum. Tabi çok kapsamlı bir proje, bu projenin Tekirdağ’a çok şey katacağını düşünüyorum. Çalışmaları en kısa zamanda bitirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden de yaz kış demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu proje ile birlikte denize 1 gram dahi kirli atık verilmeyeceğini söyleyen Başkan Kadir Albayrak, “Süleymanpaşa merkez içinde yağmur sonrası sel ve taşkınların önüne geçilmesi için ciddi bir çalışma başlattık. Yer altına döşenen kanallar sayesinde yağmur suları vatandaşlarımızın hayatını olumsuz yönde etkilemeden denize ulaşacak. Alt ve üst yapı tamamen bitince denize bir gram bile kirli atık verilmeyecek. Tüm bu çalışmalardan elbette vatandaşlar rahatsız oluyor. Toz, çamur gibi her türlü sıkıntıyı vatandaşlar çekiyor. Tüm sıkıntılar gelecekte daha iyi şartlarda yaşamamız için çekiliyor. Gösterdikleri sabır dolayısıyla vatandaşlarımıza siz basın mensuplarımız aracılığı ile teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Geri Dön