26 / 04 / 2024

Batı atıksu arıtma tesisinde güneş enerjisinden elektrik üretiliyor!

Batı atıksu arıtma tesisinde güneş enerjisinden elektrik üretiliyor!

Bursa'da yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi'ne yaklaşık 600 kolektör monte ederek güneş enerjisinden elektrik üretimine başladı. Başkan Altepe kolektörler hakkında bilgi verdi.



Bursa'da yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi'ne yaklaşık 600 kolektör monte  ederek güneş enerjisinden elektrik üretimine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken enerji verimliliğine de dikkat ettiklerini kaydederek, Balı Atıksu Arıtma Tesisinde kurulan enerji üretim alanında incelemelerde bulundu.


Kolektör 'Yeşil Eneıji Yeşil Bursa' hedefiyle sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altepe, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle çağımızın stratejik konusu olan yenilenebilir eneıji hakkında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ücretsiz ve yenilenebilir enerji olarak güneş enerjisinden daha fazla istifade etmek amacıyla, uygun olan atıl alanlara güneş kolektörleri yerleştirerek güneş enerjisinden elektrik üretimini başlattık" diye konuştu. 'Sağlıklı kent Bursa' için çevreye ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması amacıyla Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı. Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alanda yaklaşık 600 kolektör monte edildi. Buradan aylık 23 bin kwh elektrik üretimi gerçekleşiyor. Tesis kendini yaklaşık 6,5 yıl içinde amorti edecek. 


Milliyet Bursa 


Geri Dön