26 / 04 / 2024

Batıkent-Sincan metrosu Şubat 'ta açılacak!

Batıkent-Sincan metrosu Şubat 'ta açılacak!

Metronun açılışı için daha önce 13 Ocak tarihini veren Melih Gökçek, önceki gece Twitter’dan “Açılış şubatta” dedi. Ulaştırma Bakanlığı ise gecikmenin nedeni olarak, Macunköy’deki boruların patlaması sonrası vagonların sular altında kalmasını gösterdi.




Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Twitter’dan “Sincan metrosu 13 Ocak itibariyle vatandaşımızın hizmetine resmen girecek” demesi üzerine,  Ankara  Hürriyet’in “Bu son olsun” başlığıyla manşete taşıdığı Sincan Metrosu’nda bir erteleme daha yaşandı.


Gecikmeyle ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ise, 25 Aralık’ta Anadolu Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Köprüsü’nün altından geçen ana iletim su borusu hattının patlaması sonucu Macunköy Depo Sahası’nda bulunan vagonların sular altında kaldığını açıkladı.


Patlamanın kendilerini büyük bir sıkıntıya soktuğunu aktaran Tahan, depo sahasında bulunan ve testi yapılan vagonların sular altında kaldığını ifade ederek, “1-2 metreye yakın su yükseldi, gölet oldu, araçlar su içinde kaldı.


Vagon setleri ile sinyal sistemleri modifiyesinin uyumlu hale getirilmesinde sıkıntıya girdik” dedi. Metronun açılmasını merakla bekleyen Başkentlilerin, bu merakında haklı olduğunu dile getiren Tahan şunları söyledi:



Ankara Metrosu'nda gölet rötarı


“Bakanlık olarak fiili çalıştığımız süre 18 ayı geçmiyor, böyle bir sürede metroyu bu duruma getirmek bir mucize. Çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz açılış için şubat ayını geçirmek istemiyoruz. Açılış için herşeyi toparladık, son rötuşları yapıyoruz.


Kesin bir tarih verme şansımız yok şu an için çünkü böyle büyük bir projenin açılışına sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Başbakanlık'tan tarih bekliyoruz.”


Hürriyet


Geri Dön