24 / 04 / 2024

Batışehir'e 2 bin talep geldi, satış tarihi öne alındı!

Batışehir'e 2 bin talep geldi, satış tarihi öne alındı!

Ön taleplerin bile 2 bini aşması, Batışehir projesinde planlarda farklılık yarattı. Egeyapı 'nın patronu İnanç Kabadayı, projenin satış tarihini eylül ayından temmuz sonuna çekme kararı aldıklarını söyledi



Emlak Konut GYO 'nun Bağcılar 'daki ihalesini kazanan ve dev arsaya Batışehir adında yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlanan Egeyapı Group Başkanı İnanç Kabadayı, projeye yönelik büyük ve ısrarcı talep nedeniyle satış tarihlerini değiştireceklerini belirtti.

Proje için şu ana kadar 2 binin üzerinde ön talep aldıklarını ve bu sayının giderek arttığını belirten Kabadayı, günde ortalama 130 ön talep geldiğini vurguladı. Kabadayı, “Buradan günde 200 bin araç geçiyor.   Projenin yeri, doğal reklam alanı gibi. Lokasyondan dolayı yoldan geçenler tabelamızı görerek, bize geliyorlar. 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlara talep çok. Talebin büyük çoğunluğu oturum amaçlı. Sadece ön talep topluyoruz ama sürekli ‘satışa çıkın ' baskısıyla karşılaşıyoruz. Bu nedenle 3 bin konutun satışlarına 20-25 Temmuz 'da başlayabiliriz ” dedi.

Yabancılardan da yoğun talep aldıklarının altını çizen Kabadayı, sadece konut değil otel ve AVM 'lere de yönelik bu talebi, “Projedeki ticari ünitelerin satışlarını 24 ay sonra yapmayı düşünüyoruz. şžimdilik bu teklifler gündemimizde değil ” sözleriyle değerlendirdi.

‘Prim yüzde 100 'ü aşabilir '

Projeden ilk konut alanların fiyat açısından avantajlı olacağını vurgulayan Kabadayı, ileri aşamalarda düzenli olarak artıracakları fiyatların hangi düzeyde olacağını ise, “Benzer projelerde fiyatlar 3500-4000 lira seviyesinde ama biz çok daha uygun fiyatlarla satışa başlayacağız ” sözleriyle anlattı.

Bu fiyat seviyesi nedeniyle Batışehir 'in yüzde 100 prim yapmasını beklediklerini belirten Kabadayı, “Ama bu oran daha da artarsa kimse şaşırmasın ” sözleriyle iddialarını ortaya koydu.

Sektörde çok sayıda yeni proje satışa çıkmasına rağmen bir endişe taşımadıklarının altını çizen Kabadayı, “Bizim projemize güvenimiz tam. Hem lokasyonumuz hem de projemiz çok iyi. Üstelik fiyatlarımızla da çok iyi fırsatlar sunacağız ” ifadesini kullandı. Kabadayı, projedeki bir diğer iddialarını, “Bölge, bizim projemizin adıyla anılacak ” sözleriyle ortaya koydu.

Dört aşamada 15 bin kişilik bir şehir

Tasarımıyla Türkiye 'nin en iddialı projelerinden biri olarak nitelendirilen Batışehir 'de tamamlandığında 15 bin kişinin yaşaması bekleniyor. İçerisinde 3 bin adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak olan Batışehir, dört etap olarak planlandı.

1.5 yılda tüm konutların satışa sunulacağı projede ilk etapta 1.000 konut satışa çıkacak.   Toplam 800 bin metrekarelik inşaat alanıyla Avrupa 'nın en büyük karma projesi olarak nitelendirilen Batışeh projesi, 2014 sonunda tamamlanacak.

‘Maliyet baskısı var fiyatlar artabilir '

İnanç Kabadayı, konut kredisiyle ilgili alınan önlemlere ilişkin olarak da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Cari açıktan söz ediliyor ama sektörün cari açıkla doğrudan ilgisi yok. Kullanılan malzemelerin büyük bir bölümü yerli üretimlerden oluşuyor. Sektör, çok ciddi oranda   istihdam da sağlıyor. Biz sadece bu projemizde 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz. Aksine, desteklenmesi gerekiyor. ”

Son dönemde maliyet baskısının da oluştuğunun altını çizen İnanç Kabadayı, “Seçimlerden çıkan olumlu havayla talepte artış bekliyoruz. Buna paralel arzda da bir artış olacak ve krediler de artabilir. İnşaat firmaları da bu dönemde maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtabilir ” dedi.

Egeyapı nerede ne yapıyor
-   Bağcılar 'da 3 bin konutluk Batışehir
-   Beşiktaş 'ta 7 yıldızlı Shangri La Beşiktaş oteli inşaatı
-   Kartal 'da İz Tetra Evleri
-   Kartal 'da 168 dairelik İz Tower
-   Kartal 'da 27 bin metrekarelik ofis
-   Maltepe 'de genel müdürlük binası
-   Anadolu Hisarı 'nda Bey Konakları
Milliyet

www.batisehir.com

444 5 343


Geri Dön