23 / 04 / 2024

Batman'da bin 472 TOKİ konutunun kura çekimi gerçekleşti!

Batman'da bin 472 TOKİ konutunun kura çekimi gerçekleşti!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Batman’da Emekliler Derneği’ne yaptırılan bin 472 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.



Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Batman’da Emekliler Derneği’ne yaptırılan bin 472 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.


Atatürk kapalı spor salonunda yapılan kura çekimi için emekliler salonu hınca hınç doldurdu. Batman’ın Kuyubaşı köyü mevkiinde yaptırılan ve Ocak 2016 yılında teslim edilecek olan 2 +1 ve 3+1 şeklinde yapılan konutlar için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi öncesi bazı binalarda Bodrum katlardaki dairelerin de dahil edildiğine itiraz eden bazı üyeler ile dernek yöneticileri arsında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma, Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen’in açıklamalarıyla yatıştırıldı.

Kura çekimi törenine katılan Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir burada yaptığı konuşmada, Emekliler Derneği’nin öncülük yaptığı, Batman’ın mümkün olan kıraç arazisinde ve Batman’ı özellikle bu ova kesiminden kurtarmak adına çok güzel bir girişim olduğunu söyledi. Batman’da ve bölgede özellikle böylesi güzel anlamlı girişimlerde bulunmak istediklerini ifade eden Özdemir şöyle konuştu:

"Malumunuz son süreçle beraber bölgede herkesin ihtiyaç duyduğu, hepimizin çok aradığı son 3 sene içerisinde bölgede ve Türkiye’de kardeşliğin huzur ve müreffeh bir yaşamın tadına vardık. Bu yaşamı bu huzuru idame ettirmek içinde elbette bu toplumun bireyi olan sizler emekliler bu süreçte de katkı sunacağınız diliyoruz. Bizler huzur istiyoruz. Huzur olacak ki bu güzel hizmetler bu memlekette olsun. Çünkü silahın yankıladığı bir yerde kimse hizmet etmez. Kimse yeni konut yapmayı düşünmez. Kimse yeni bir iş yeri açmayı düşünmez. Çünkü önce can güvenliği, huzur ve barış gereklidir. Biz bu güzide kitleden dua etmenizi istiyoruz. Bu süreçte hayatını kaybedenler sizlerin evlatlarınızdır. İster dağda ki olsun, ister korucu olsun, ister asker olsun , ister iş adamı olsun, ister iş makinesi çalıştıran operatör olsun, ister bir minibüs şoförü olsun bunlar sizin evlatlarınız. Sizin bu süreçte sivil inisiyatifi ortaya koymanız lazım. Sesiniz çıktıkça evet sadece sloganlarla barış değil, biz barışı talep edeceğiz. Barışın olması içinde insanımıza sahip çıkacağız."

Törende söz alan  TOKİ  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ’nin Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmalardan söz etti. Karaca, Toplu Konut idaresi (TOKİ) olarak 58, 59, 60, 61 ve 62 hükümetleri dönemimde bu güne kadar 81 il ve 3 bin 103 şantiyede 676 bin 811 konut yapmaya başladığını ve bunların 563 bin 487’sinin sosyal konut niteliğinde olduğunu söyledi. Türkiye genelinde TOKİ çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu güne kadar, 539 bin 348 konutu tamamladık ve sizlerin kullanımına teslim ettik. Bu güne kadar 70.89 milyarlık 5 bin 278 adet ihale gerçekleştirdik. Eski parayla 70 katrilyon liraya tekabül etmektedir. Burada sadece konutları değil sosyal alanlarda yapıp teslim ediyoruz. Sosyal donatılar dışında 72 bin derslikli 985 okul, 989 adet spor salonu, 172 adet yurt, 95 sağlık ocağı, 266 adet Hastane bunların dışında 530 noktada ticaret merkezi, 570 adet cami ayrıca 18 adet stadyum sporumuza sunduk. Yerel yönetimlerle birlikte 372 projede 272 bin konut planladık. Bu projelerle 900 bin işçiye istihdam sağladık. Toplam 48 katrilyon hak ediş ödemesi gerçekleştirdik. Batman’da bu güne kadar 44 şantiye’ye 4 bin 520 konut, 8 ilk öğretim 5 lise, 2 yüksek okul, Kütüphane, Lojman, uygulama oteli, 5 adet cami, spor salonu , Ticaret merkezi 4 Hastane, Kamu binaları stadyum yapılmaktadır."

Daha sonra söz alan Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, bugün bin 472 konutun kura çekimi yapıldığını ve bunun çok anlamlı olduğunu belirterek, "Özellikle birlik ve beraberlik duyduğumuz bugünlerde huzur ve güven ortamının neler yapabileceğinin en güzel ifadesi ve örneğidir" diye konuştu.

Kurada isimleri çıkan emekliler de, ev sahibi olacakları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Törende ayrıca Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca’ya TOKİ’nin Batman’a göstermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Batman’da TOKİ tarafından yaptırılan 2+1 ve 3+1 konutlarında ara ödeme için Ekim ayı sonuna kadar süre verilirken Ocak ayında konutların anahtar teslimi yapılacak.


Milliyet




Haber Batman Son Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Emekliler Derneği Batman Şubesi tarafından TOKİ'nin eliyle Batman'a kazandırılan bin 472 konutun anahtar teslimi için geri sayım başladı. 


Konut projesiyle ülke çapında projeye imza atan Emekliler Derneği, üyeleri için Batı Raman'a yaptırdığı bin 472 konut için anahtar teslimine hazırlanıyor. Hava koşullarının iyi olması ve çalışmaların istenen düzeyde yürümesi durumunda Mart-Nisan aylarında anahtar tesliminin yapılacağını söyleyen Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen "Konutların, Batmanımıza ve emeklilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Büyük çabalarla bugüne geldik. 1472 konut için anahtar teslimine hazırlanıyoruz. İnşallah çalışmalar yolunda giderse ve hava muhalefeti de iyi olursa Mart-Nisan aylarında konutlar, sahiplerine teslim edilecektir. Çevre düzenlemesi tamamlandı. Doğalgaz tesisatı projeye dâhil edildi" dedi. 


AİDATLAR, ANAHTAR TESLİMİNDEN SONRA 

Anahtar tesliminden sonra aidatların başlayacağını da belirten Dernek Başkanı Ekmen "Yaptığımız girişimler sonucu 3+1 konutlar için aidatların, anahtar tesliminden sonra başlayacağı kararlaştırıldı. Bu müjdeyi de sizin aracılığınız ile Batman halkına duyuralım" dedi. Ekmen, Batman'da en fazla üyeye sahip olan Emekliler Derneğinde üye sayısının 10 bine yaklaştığını da sözlerine ekledi. 



Yusuf KAVAK/Batman Son Söz 


Geri Dön