19 / 04 / 2024

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.



Batman'ın doğusu ve kuzeydoğusunda bulunan Bayındır, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmerç mahallelerini kapsayan Korik İlave ve Revizyon İmar Planı Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin tarafından tanıtıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; 11 yıldır imar planı düzenlemesi yapılmayan Batman'da büyük heyecanla beklenen imar planı detaylariyla belediye konferans salonunda Vali Şahin tarafından rakamlarla anlatıldı.

Korik İlave ve Revizyon İmar Planı’nın toplamda 1142,53 hektarlık alanı kapsadığını belirten Vali Şahin, “Bu alanın 565 bin 65 hektarlık bölümü revizyon imar planı, 576,88 hektarlık bölümü ise ilave imar planı kapsamında yürütülecek. Batman'ın imar planı alanı yaklaşık 3 bin 500 hektar. Yeni imar planı ile Batman'ın yaklaşık üçte birlik bir kesiminin hem mevcut imar planları yenilendi hem de yeni imar planı hazırlandı" dedi.

140 bin kişi yaşayacak 

2040 yılına gelindiğinde toplam nüfusun yaklaşık 140 bin kişi olarak hesaplandığı Korik İlave ve Revizyon İmar Planı'nda yaklaşık 75 bin kişinin, İlave İmar Planı'nda ise yaklaşık 65 bin kişinin yaşayacağı konut alanları tasarlandı. İmar planı kapsamında konut alanları ile birlikte kentsel çalışma alanları, turizm alanları, açık ve yeşil alanlar, planlama bölgesinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yaşayacak nüfus büyüklüğü ve yapısı da dikkate alınarak uygun konumlarda sosyal ve teknik altyapı alanları planlandı.

Batman da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Kentsel dönüşüm projesi

Eski Aydınkonak Köyü'nün de içerisinde olduğu mevcut yerleşim merkezinin bulunduğu bölge “Öneri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” olarak belirlenen bölge planlama alani kent bütününe hizmet verecek bir merkez olarak planlandı. Bu alanlarda ticaret alanları ile birlikte ticaret-konut alanları, konut alanları, eğitim belediye hizmet alanı, sosyal tesis alanı, dini tesis alanı, açık spor alanı, meydan ile kanal çevresinde park alanları planlandı.

Konutlar en fazla 6 katlı olacak

Revizyon İmar Planı sınırları içerisinde 128,64 hektarlık konut alanı, İlave İmar Planı sınırları içerisinde ise toplam 14 bin 758 hektar büyüklüğünde konut alanı bulunuyor. Yapılacak konutlar ise en fazla 6 katlı olabilek. cek. İmar planı ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte hazırlandı. Bu kapsamda 10 anaokulu alanı, 31 ilkokul alanı, 12 ortaokul alanı 14 lise alanı. 11 belediye hizmet alanı, 5 resmi kurum alanı, 12 sağlık tesis alanı, 27 cami alanı, 12 sosyal tesis alanı, kültürel tesis alanı 5 pazar yer alanı, 250 park ve Çocuk bahçesi alanı 3 rekreasyon alanı, 6 açıkve kapalı spor tesis alan planlandı.

Batman'da kiralık ve satılık ev fiyatları uçtu!


Geri Dön