19 / 03 / 2024

Batman'da konut fiyatları düşürülmeli!

Batman'da konut fiyatları düşürülmeli!

Konut fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Batmanlı emlakçılar, fiyatların düşmesi için yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söylediler.



Batman’da konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve bunun vatandaşı mağdur ettiğini dile getiren emlakçılar, konut fiyatlarının düşmesi için bir an önce yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söylediler.  Kentte inşaat sektörünün durma noktasında olmasının birçok nedeni bulunduğunu kaydeden emlakçılar, en önemli sebebin başında yeni imar alanlarının açılmaması olduğunu söylediler. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre konut fiyatlarının normalden çok yüksek olduğunu vurgulayan emlakçılar, yeni imar alanlarının bir an önce açılması için yetkililere büyük görevlerin düştüğünü aktardılar.

Batman’da yeni imar alanlarının açılmaması nedeniyle konut fiyatlarının bayağı yüksek olduğunu vurgulayan emlakçı Selahattin Tunç, “Yani normal değerinden en az yüzde 30-40 fazladır. Şehrin düzenli bir şekilde büyüyebilmesi için farklı yerlerde imar alanlarının açılması gerekir. Sadece bir yerde değil şehrin tamamında imar açılmalıdır. Bu şekilde olursa şehir düzenli bir şekilde gelişir ve konut fiyatları da istenilen şekilde düşüp normale dönecektir. Aksi takdirde sadece bir yere imar verilirse hiç kimse konut alamaz duruma gelecek.” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön