29 / 03 / 2024

Battalgazi'de devlet hastanesi yerinde kalacak!

Battalgazi'de devlet hastanesi yerinde kalacak!

Selahattin Gürkan yaptıkları girişimler neticesinde Sağlık Bakan lığın ın TOKl'ye devlet hastanesinin tum alanın, yanı 42 dönümlük alanın tekrardan sağlık ve yeşil alan olarak tahsisi için teklif yazılarının yazıldığını belirtti.



Battalgazı Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptıkları girişimler neticesinde Sağlık Bakan lığın ın TOKl'ye devlet hastanesinin tum alanın, yanı 42 dönümlük alanın tekrardan sağlık ve yeşil alan olarak tahsisi için teklif yazılarının yazıldığını belirterek. "İnşallah Devlet Hastane yerinde kalacak" dedi Battalgazı Belediyesi 2015 yılının ilk meclis toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında gerçekleştirdi Battalgazı Belediyesi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısı yeterli meclis uye çoğunluğu tespit edildikten sonra bir dakika saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı nın okunmasıyla başladı Daha sonra Battalgazı Belediyesinin çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Selahattin Gurkan. Yeşil Kuşak Projesiyle ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ıtade ederek. 

"Yeşil Kuşak Projesiyle ilgili hiç kimsenin en ufak bir tereddüttü olmasın En ufak bir itilaf da soz konusu değildir Yeşil Kuşak arlık Türkiye'nin gündemine girmiştir Artık tum ülkede şehir park olgusu oluştu Artık her şehirde Hay Park gibi şehir parkı düşünülmektedir Gerek hükümet sözcümüzün gerekse de Orman ve Su İşleri Bakanlığımın İstanbul'da buyuk bir alanın şehir park olarak düzenlenmesi iradesinin herkesin malumudur' şeklinde konuştu 


STADYUM YEŞİL KUŞAK İÇİNDE YER ALACAK 


Devlet Su İşlen'nın yeriyle ilgili Başbakanın onayı ve Orman ve Su İşleri Bakanın teklifiyle Battalgazı Betedıyesı'ne hizmet binası için verilmesiyle ilgili ihalenin yapıldığını ifade eden Gurkan hem DSİ hem de Battalgazı Belediye binasının proıelerı hazırlandığını söyledi Gurkan. şunları kaydetti "DSI'nın yerinde bir sıkıntı soz konusu değil Bitişiğinde stadyum yeri var Stadyum bitme aşamasında Stadyum bittiği zaman orası da Yeşil Kuşak Projesi içinde yer alacaktır Bunda da hiç kimsenin tereddüdü olmasın Son  Ankara  ziyaretimde Milli Eğıtım Müsteşarıyla yaptığım toplantıda mevcut okul yerlerinin Atatürk Kız Lisesi, Sanat Lisesi, Nene Hatun Anaokulu ve Ticaret Lisesiyle ilgili 'sizler arsayı temin edin Okul pianlanm yapın Evrakları hazırlayın, bir problem çıktığı zaman bizimle goruşun' şeklinde açık bir şekilde ifade ettiler Aynı anda Malatya II Milli Eğitim Muduru'nu arayarak, konu hakkında bilgi verdim Bu konuda hem tıkır olduğumuzu beyan etti" "BU İSLER BEN YAPTIM, OLDU MANTIĞIYLA OLMAZ" Hürriyet Parkı. İsmet Paşa Parkı olarak bilinen yer. Malatya Buyukşehır olduğu zaman Battalgazı Betedıyesı'ne devredildiğini anımsatan Gurkan Hurnyet Park'ındaha sonra tekrar Malatya Buyukşehır Betedıyesı'ne devredildiğim söyledi Diğer parklarla ilgili çalışmaları yaptıklarını ifade eden Gurkan, sözlerini şöyle sürdürdü "Parklann sulaması artık merkezi sistemle sulanıyor Gerekli düzenlemeler de yapılıyor Hürriyet Parkı da buyukşehır uhdesinde olduğu için bizim Yeşil Kuşak Projesı'ne engel olmamak için bir çalışma başlattılar Konuyla ilgili Zeki Bey ile goruşuyoruz Daha sonra entegrasyon noktasında sıkıntı olmayacak şekilde çalışıyoruz Bu işler zaten hemen ben yaptım, okju' mantığıyla olmaz Bu tur çalışmalar yıllara sarih çalışmalardır Mesela Kuzey Çevre Yolu yıllardır konuşuluyor Halen yapım aşamasındadır Bu tur işler zamana tekamül edecek çalışmalardır Gerek kamu. gerek bürokrasi gerekse de Battalgazı Belediyesi açısından bu çalışmaların o nünde hiçbir engel yoktur" Devlet Hastanesi yeriyle ilgili ilk etapta 5 donum daha sonra ise 10 donum alanın alınması konusunda bir değerlendirme yapıldığını hatırlatan Gurkan. Sağlık Bakanıyla yaptıkları görüşmede Yatırım Hızmetlen'ne yontendınldığım, 42 donum alanın tumunu hastane yeri olarak tekrardan tahsis edilmesiyle ilgili yazının 6 Aralık tarihi itibarıyla yazıldığım kaydetti 42 dönümlük alanın Sağlık Bakanlığı tarafından TOKl'ye yazılan yazıda hastane yeri ve yeşil alan olmak kaydıyla ilgili teklifin yazıldığını belirten Gurkan hibe projeleri kapsamında 100 bin ağaç dikme kampanyası başlattıkJannı söyledi Gurkan. 

sözlerim şöyle tamamladı "100 bin ağaç dıkımıyle ilgili şuanda  İzmir  İsparta ve Manisa'da toplam 50 bin ağaç ilimize intikal etmeye başladı Arkadaşlanmız ağaç dıkımıyte ilgili gerekli çalışmaları yapıp bir an once ağaçları toprakla buluşturacağız" 


MECLİS İMAR KONULARINI GÖRÜŞTÜ 


Battalgazı Belediye Başkanı Selahattin Gurkan. yaptığı temaslarla ilgili meclis üyelerim bilgilendirdikten sonra gündem maddeten görüşülmeye başlandı. İmar Komısyonu'na havale edilen üçbağlar Mahallesi 2133 ada 2'nolu parselin imar değişikliği kararı oy birliğiyle kabul edildi Üçbağlar Mahallesi sınırlan içinde bulunan 3918 ada 1'nolu parsel, Niyazı Mahallesi sınırlan içinde bulunan 170 ada 28'nolu parsel ve 165 ada 9'nolu parselde. 


Izzetıye Mahallesi sınırları içinde bulunan 375 ada 67'nu parselde imar değişiklikleri talepten komisyonun ret etmesi goruşu doğrultusunda ret edilmesi oy birliğiyle kabul edildi Gzotepe Mahallesi sınırları içinde bulunan eski Tekel Deposu mülkiyeti hazineye ait olan 4501 ada 1'nolu parselde ıkı etektnk trafosu yapılması için 160 metre keresinin Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi ne tahsisi oy birliğiyle kabul edildi 


DENETİM KOMİSYONUNU SECİMİ DE YAPILDI 


Daha sonra da Battalgazı Belediyesi Denetim Komisyonu uye seçimi gizli oy. açık sayım şeklinde gerçekleştınldı Yapılan oylamada Yusul Özer (32). Hasan Demez (34), Ela Erkoç (32), Abuzer Altun (32) ve İbrahim Karadeniz (32) oy alarak denetim komisyonuna seçildiler Ote yandan Battalgazı Belediyesi tarafından meclis üyelerine ve meclis çalışmalarını izleyen gazetecilere evrak çantası, alanda. kalem ve blok not içinde bulunan 2015 yılı hediyelerim de dağıttı Battalgazı Belediye Meclisi yarın 13 OO'de görüşmelere devam edecek


Malatya Son Söz


Geri Dön