19 / 04 / 2024

Bauhaus, Bursa'da şube açtı!

Bauhaus, Bursa'da şube açtı!

Ekonomik krizden az zarar gören Türkiye, uluslararası dev markaların yeni yatırım gözdesi olmaya devam ediyor



Ev gereçleri ve yapı marketi Alman şirketi Bauhaus, en büyük şubesini futbol takımı Süper Lig şampiyonu olan Bursa'da açtı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de 20 yeni şube daha açmayı planladıklarını açıklayan Bauhaus Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, 10 yılı kapsayan dönemde 500 milyon Euro yatırımla, 10 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Şirketin hedefi her yıl 2 yeni şube açmak. 10 yıllık hedef için Erol Yelmer, "Bu Bauhaus'un Türkiye'nin geleceğine olan güveninin teminatıdır." dedi.

Bauhaus'un uluslararası konsepti doğrultusunda çok geniş alanlarda hizmet vermeyi ilke edindiğini belirten Yelmer, Bursa'da 16 bin metrekarelik satış alanıyla Türkiye'deki en büyük şubelerini açtıklarını söyledi. Yelmer'in verdiği bilgiye göre Ekim 2009'da inşaatına başlanılan Bursa'daki Bauhaus Nilüfer, yerli yönetim ve personel kadrosu ile 9 ay içinde hizmet vermeye başladı. Toplam 400 kişiye iş imkanı sağladı. Binin üzerinde yerli firmadan mal ve hizmet temin ederek piyasa hareketliliğine katkı sağladı. Bauhaus'un Avrupa'da bu yıl 50. yıldönümünü kutladığını anlatan Yelmer, fiyat avantajları ve uyguladığı birçok ilk ile atölye, ev ve bahçe işlerini Türkiye'de hobi haline getirdiklerini ifade etti.

Bauhaus'un ilk yatırımını 14 yıl önce İstanbul'da gerçekleştirerek 'kendin-yap' kavramını Türkiye'de yerleştirdiğini hatırlatan Bauhaus Genel Müdürü, İstanbul ve Ankara'dan sonra, Türkiye'nin 4. büyük kenti olan ve güçlü sanayisi, oluşturduğu katma değer ve istihdam açısından Türkiye ekonomisi için büyük bir öneme sahip bulunan Bursa'ya yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Erol Yelmer, Bauhaus'un Türkiye'nin bölgesel gücüne inancının ve güveninin tam olduğunu vurgulayarak, "Bauhaus Türkiye, Avrupa'nın 15 ülkesinde 200'ün üzerindeki şubesine ihracat kapılarını aralamakta, böylece hem bölgesel ekonomiyi güçlendirmekte hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmakta. Yerli üretici firmalarımızın Avrupa'daki Bauhaus şubelerine de kaliteli yerli ürünleri ihraç etmelerine her türlü desteği veriyoruz. Açtığımız her yeni şube ile hem istihdamı artırıyor hem de üretici yerel firmalar için önemli bir pazar oluşturuyoruz." dedi.
Kenan Mehmetzade- Tuna Alatürk/Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bauhaus'da hedef her yıl 2 mağaza

Bauhaus Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, her yıl 2 yeni şube açmayı planladıklarını söyledi. Bauhaus, 16 bin metrekarelik satış alanına sahip en büyük şubesini Bursa'da açtı. Önümüzdeki 10 yılda her yıl 2 yeni şube açmayı hedeflediklerini belirten Erol Yelmer, "Türkiye'deki büyüme hamlesini sürdüreceğiz. 10 yılda toplam 10 bin kişilik istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Bu planımız doğrultusunda 500 milyon euro'luk bir yatırım planlıyoruz" diye konuştu.
Türkiye

--

Avrupa'nın en büyük yapı marketlerinden BAUHAUS, Türkiye'de 16 bin metre karelik satış alanına sahip en büyük şubesini Bursa'da açtı.

BAUHAUS Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, güçlü sanayisiyle yarattığı katma değer ve istihdam açısından Türkiye ekonomisi için büyük bir öneme sahip olan Bursa'ya yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yelmer, önümüzdeki 10 yılda her yıl 2 yeni şube açarak BAUHAUS'un Türkiye'deki büyüme hamlesini sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"10 yılda toplam 10 bin kişilik istihdam yaratmayı planlıyoruz. Bu planımız doğrultusunda 500 milyon avroluk bir yatırım öngörüyoruz. Türkiye'nin en büyük BAUHAUS'unu Bursa'da açtık. BAUHAUS Nilüfer, binin üzerinde yerli firmadan mal ve hizmet temin ederek, istihdam ve üretime de katkıda bulunmaktadır."

BAUHAUS'ta açılan her yeni şubenin bir yandan istihdamı artırdığını diğer yandan da üretici yerel firmalar için önemli bir pazar oluşturduğunu vurgulayan Yelmer, şöyle devam etti:

"BAUHAUS'un Türkiye'nin bölgesel gücüne inancı ve güveni tamdır. BAUHAUS Türkiye, Avrupa'nın 15 ülkesinde 200'ün üzerindeki şubesine ihracat kapılarını aralamakta, böylece hem bölgesel ekonomiyi güçlendirmekte hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Yerli üretici firmalarımızın Avrupa'daki BAUHAUS şubelerine de kaliteli yerli ürünleri ihraç etmelerine her türlü desteği veriyoruz. Açtığımız her yeni şube ile hem istihdamı artırıyor, hem de üretici yerel firmalar için önemli bir pazar oluşturuyoruz."

Ekim 2009'da inşaatına başlanan BAUHAUS Nilüfer, yüzde 100 yerli yönetim ve personel kadrosu ile 9 ay içinde hizmet vermeye başladı. Toplam 400 kişiye iş imkanı sağlayan BAUHAUS Nilüfer, binin üzerinde yerli firmadan mal ve hizmet temin ediyor.
AA


Geri Dön