29 / 03 / 2024

Bauhaus, Türkiye'de en büyük şubesini Bursa'da açtı

Bauhaus, Türkiye'de en büyük şubesini Bursa'da açtı

 Bauhaus, 10 yılda toplam 10 bin kişilik istihdam yaratmayı planladıklarını açıkladı



Avrupa'nın önde gelen yapı marketlerinden Bauhaus, Türkiye'de 16 bin metrekarelik satış alanına sahip en büyük şubesini Bursa'da açtı.

Bursa'nın güçlü sanayisiyle yarattığı katma değer ve istihdam açısından Türkiye ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Bauhaus Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, önümüzdeki 10 yılda her yıl 2 yeni şube açarak Bauhaus'un Türkiye'deki büyüme hamlesini sürdüreceklerini kaydetti. Yelmer, 10 yılda toplam 10 bin kişilik istihdam yaratmayı planladıklarını açıkladı.

500 milyon Euro

Yelmer, şu bilgileri verdi: "Bu planımız doğrultusunda 500 milyon Euro'luk bir yatırım öngörüyoruz. Türkiye'nin en büyük Bauhaus'unu Bursa'da açtık. Bauhaus Nilüfer, binin üzerinde yerli firmadan mal ve hizmet temin ederek, istihdam ve üretime de katkıda bulunmaktadır. Bauhaus'un Türkiye'nin bölgesel gücüne inancı ve güveni tamdır. Bauhaus Türkiye, Avrupa'nın 15 ülkesinde 200'ün üzerindeki şubesine ihracat kapılarını aralamakta, böylece hem bölgesel ekonomiyi güçlendirmekte hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Yerli üretici firmalarımızın Avrupa'daki Bauhaus şubelerine de kaliteli yerli ürünleri ihraç etmelerine her türlü desteği veriyoruz. Açtığımız her yeni şube ile hem istihdamı artırıyor, hem de üretici yerel firmalar için önemli bir pazar oluşturuyoruz. Ekim 2009'da inşaatına başlanan Bauhaus Nilüfer, yüzde 100 yerli yönetim ve personel kadrosu ile 9 ay içinde hizmet veriyor. Toplam 400 kişiye iş imkanı sağlayan Bauhaus Nilüfer, binin üzerinde yerli firmadan mal ve hizmet temin ediyor."
Hürriyet

 


Geri Dön