19 / 04 / 2024

Baumax, İsabeyli Köyü'nün taşlarını mağazalarında satıyor!

Baumax, İsabeyli Köyü'nün taşlarını mağazalarında satıyor!

Avusturyalı yapı marketi zinciri bauMaxın girdiği her ülkede yerel üreticileri desteklediğini söyleyen İbrahim Ayan, bu amaçla Aydına bağlı İsabeyli köylülerinin işlediği taşları mağazalarında satmaya başladıklarını belirtti..



Dünyada 8 farklı ülkede 143 marketi ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Avusturyalı yapı marketi zinciri bauMaxın Türkiye Genel Müdürü İbrahim Ayan, firmanın girdiği her ülkede lokal üreticileri desteklediğini söyledi.

Uluslararası Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarına katıldığı zaman ilginç bir girişim öyküsüyle karşılaştığını belirten Ayan, bu hikayeyi şöyle anlattı:

Fuarda Aydın ilinin Nazilli ilçesinin İsabeyli Köyünde taş üretimi yapan firmanın yetkilileriyle tanıştım. Firmanın adı Birtekcan. Kısa bir araştırmadan sonra firmanın sahipleri olan köy muhtarını ve köylüleri İstanbula çağırdım. Ürünleri hakkında bilgi aldıktan sonra anlaşma yaptık. Şimdi bu köyün taşlarını bauMax yapı marketlerinde satıyoruz.

45 bin müşterimiz var
Taşların tüketiciler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Ayan, Bu taşlar bahçe peyzajı için kullanılıyor. Şu anda 14 çeşit taş satıyoruz diye konuştu.

bauMaxın en çok ilgi gören ürünleri arasında yer döşemeleri bulunduğunu ifade eden Ayan, Laminat parke, yer döşemeleri içinde en büyük paya sahip ürün grubu. Yer döşemelerini ise iç dekorasyon ürünleri takip ediyor dedi. Aylık ortalama 100 bin ziyaretçi aldıklarını kaydeden Ayan, 100 bin ziyaretçi arasından 45 bin müşterimiz var diye konuştu.

Ayan şöyle devam etti:
Mağaza ziyaretine bakılacak olursa erkekler çoğunlukta diyebiliriz. Erkeklerin yüzde 58i yanlarında bir ziyaretçi ile gelirken, kadın müşterilerimizde bu oran yüzde 67e yükseliyor. Erkekler genelde alacakları ürüne karar vermiş olarak geliyorlar. Satış danışmanlarımızdan markalar, ürün özellikleri hakkında bilgi alıp, alacakları markayı bizim yönlendirmemiz sonucu değiştiriyorlar. Kadınlar ise özellikle iç dekorasyon bölümünde gelirken planlamadıkları ürünleri de alıp çıkabiliyorlar.

2012de İstanbula mağaza açacak
bauMaxta profesyonel ürünlerin yanı sıra ev ve inşaatla ilgili her türlü ürünün bulunduğunu kaydeden İbrahim Ayan, bauMax Samsunun ardından ikinci mağazalarını İzmitte açtıklarını hatırlattı.
Haziran ayında İzmirde de mağaza açacaklarını belirten Ayan, Eylül ayı gibi Bodrum ve Ankaraya mağaza açıyoruz. Önümüzdeki yıl yani 2012de İstanbul ve  Adana  mağazalarımız devreye girecek dedi.

Fiyat timimiz takipte
bauMaxın Türkiyeye hep ucuz en ucuz fiyat politikasıyla girdiğini belirten İbrahim Ayan, Fiyatlarımızı geniş ürün yelpazesi ve kaliteli hizmetle destekliyoruz. En ucuz fiyatlarla ürünlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Ancak gözümüzden kaçan bir fiyat olur diye bauMax fiyat kontrol timimiz piyasayı sürekli takip ediyor dedi.
Milliyet/EYLEM TÜRK

 


Geri Dön