19 / 04 / 2024

Bayburt'ta kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bayburt'ta kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet merkezini ziyaret etti ve 2018 yılına yönelik çalışmalardan bahsetti. 




Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet merkezini ziyaret eden Başkan Memiş,  2018 yılına ilişkin açıklamalar yaptı.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Memiş 2018 yılında tamamlanacak ve hayata geçecek olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Memiş, Bayburt Belediyesine Türkiye genelinde ödül kazandıran Güneş Enerjisi Projesi, tamamlanan altyapı-üstyapı çalışmaları, Kaleardı Şehir Parkı Projesi, Saray Bahçesi Projesi, Kapalı Otopark Projeleri, Saklı Cennet, Tarım Yerleşkesi, Aile Yaşam Merkezi, Şehit Osman Şehitlik Projesi, Isıtmalı Dolmuş Durakları ve diğer projeleri hakkında bilgi verdi.

 

Belediye Başkanı Memiş projeler hakkında şunları söyledi;  “Proje aşamasında olan çalışmalarımız var, bunlar da 2018 ve 2019 yılında tamamlanacak olan çalışmalardır. Kaldırım çalışmalarımız yüzde 80 seviyesinde tamamlandı. Yollarımız yüzde 55 seviyesinde tamamlandı. Yol ve kaldırım çalışmalarımızın ikinci etap projemiz hazır, bunu da inşallah 2018 yılında tamamlayacağız. Veli Şaban Mahallesi’nde çok katlı kapalı otopark projemiz var. Buda iş merkezi ve altı otopark şeklinde olacak. Sokak Sağlıklaştırması projemiz var. Bunun ihaleleri imzalandı. Kapalı Halk Pazarı projemiz var. Yeni Sanayi Sitesi yanında Ticaret Merkezi projemiz var. Bu inşaat malzemeleri başta olmak üzere benzeri ticaretle uğraşanlar için olacak. Kentsel Dönüşümü inşallah Bayburt’ta yaptıracağız. Bunun yapılması gerekiyor. Eski Sanayi bölgesi birinci ve en temel problem. İkinci olarak Zahit, Veysel ve Karasakal mahallelerimizde çok katlı olmayan, iyi bir mimariyle, bütün evlerin Çoruh’u göreceği şekilde bir Kentsel Dönüşüm olmalı. Son olarak da en önemli ve özel teşekkürümüzü de Cumhurbaşkanımıza sunuyorum. Bu hizmetlerin hayat bulmasında son derece payı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün akademisyenlere, işadamlarına, siyasilerine yönelik bir olan ‘Unutmayın Bayburt Türkiye’dir’ ifadesi son derece önemli bir şey. 2011 yılında Bayburt’un ikici milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’dır demesi son derece önemlidir.”


Geri Dön