20 / 04 / 2024

Bayındır Belediyesi'nin Sağlıklı Ev projesine ödül!

Bayındır Belediyesi'nin Sağlıklı Ev projesine ödül!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yerel Yönetim Ödülleri kapsamında Bayındır Belediyesi, sağlık dalında, 'Sağlıklı Ev' projesiyle ödüle layık görüldü.



İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yerel Yönetim Ödülleri kapsamında Bayındır Belediyesi, sağlık dalında, 'Sağlıklı Ev' projesiyle ödüle layık görüldü. 


Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımıyla başarılı belediyecilik uygulamalarını ülkede ve dünyada etkin kılmak amacıyla kurulan, 122 üye belediyeyle ülkede 15 milyon nüfusu temsil eden SODEM'in belediyeler buluşması ve yerel yönetim ödülleri toplantısı Seferihisar'da gerçekleştirdi. SODEM Yerel Yönetim Ödülleri için derneğe üye belediyelerden proje başvuruları toplantıda değerlendirildi. Bayındır Belediyesi, 'Sağlıklı Ev' projesiyle, sağlık dalında, ödüle layık görüldü. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, ödülünü toplantıya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.


PROJE 3 AŞAMADAN OLUŞUYOR


Projenin ortaya çıkma sürecini anlatan Başkan Sesli, şunları söyledi: 


"Belediye Başkanı olmadan önce asli mesleğim olan doktorluk nedeniyle Bayındır'da sağlık anlamında giderilmesi gereken eksiklikleri görüyorduk. Bu eksikliklerin giderilmesi amacıyla belediye olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmek için proje geliştirdik. Proje üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin saç ve sakal kesimi gibi kişisel bakımları sağlandı. İkinci aşamada hastaların yaşadıkları ortamların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi, genel düzen ve temizliğin sağlanması için ekiplerce ziyaret gerçekleştirilmesi hazırlıklarına başlandı. Üçüncü aşamada ise evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşılması, evde sağlık hizmeti kapsamına alınan ve tedaviye ihtiyacı olan kişilerin tedavilerinin düzenlenmesi, gerekli eğitimin verilmesi hasta ve yakınlarının, sahip olduğu hastalıkları hakkında eğitimli ve kendine yeterli hale getirilmesi sağlanarak bilinçsiz sağlık uygulamalarıyla oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve hastalık seyrinin ağırlaşmasının engellenmesi için gerekli altyapının oluşturulması planlandı." 


Hürriyet 



Geri Dön