19 / 04 / 2024

BAYOSB’de ikinci etap altyapı yatırımları başlayacak!

BAYOSB’de ikinci etap altyapı yatırımları başlayacak!

İzmir’in son dönemde öne çıkan OSB’leri arasında yer alan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi(BAYOSB) yatırım avantajları ile sanayicilerin ilgisini çekiyor.




İzmir’in son dönemde öne çıkan OSB’leri arasında yer alan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi(BAYOSB) yatırım avantajları ile sanayicilerin ilgisini çekiyor. Özellikle makine ve metal sektöründe faaliyet gösteren firmaların tercih ettiği BAYOSB’de ikinci etap altyapı yatırımlarına da 1 ay içinde başlanacak.


Bölgede tesisi olan ve arsasına yatırım yapmayı planlayan 52 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında katılımcılara dünden bugüne neler yapıldığı hakkında bilgi verilirken, bölgenin önemli projeleri arasında yer alan ‘Enerji Yolu’nun bu ay sonunda tamamlanacağı müjdelendi.


İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

Bilgilendirme toplantısında konuşan BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ikinci etap alt yapı yatırımlarının 2017 sonu gibi tamamlanacağını söyledi. 2. Etap hafriyat ve altyapı inşaatlarına 1 içinde başlanacağını belirten Telseren, “Biz işlemleri hızlı bir şekilde bitirmeye alıştık. Yatırımcıların teşviklerden yararlanarak sınırsız enerjinin merkezi olacak BAYOSB’ye yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bölgemiz Manisa ve  İzmir  gibi sanayinin parladığı bölgelere çok yakın ve lojistik olarak bölgenin en hakim yerindeyiz” diye konuştu.


ARITMA TESİSİ YOLDA

Yakın zamanda arıtma tesisi çalışmalarına başlayacaklarını açıklayan Telseren, İZKA’ya sunulan güneş enerji santrali projesi hakkında da bilgi verdi. Telseren, “Çevreci bir sanayi anlayışını felsefe edinmiş bir bölgeyiz. Bu nokta da proje ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Enerji yolu projemizi de haziran da tamamlıyoruz. Bölgemizin önde gelen markalarından olan Konfor Mobilya ve Manisa Seramik firmaları da bölgemizde kısa süre içinde entegre tesis kuracaklar. Bu yatırımlarla bölgemiz daha da büyüyecek” dedi.


MESLEKİ EĞİTİM UMUT VERİYOR

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, mesleki eğitim merkezinin çalışmalarına devam ettiğini de söyledi. Mesleki Eğitim Merkezi’nde, CNC operatörü, CNC programcısı, metal saç işlemeci, işletme elektrik bakımcısı, hidrolik-pnömatikçi sertifikaları verildiğini belirten Telseren, meslek sahibi olmak isteyen tüm gençleri eğitim merkezine davet etti.


Milliyet 



Geri Dön