26 / 04 / 2024

Bayraklı sakinleri Bornova'ya taşındı!

Bayraklı sakinleri Bornova'ya taşındı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yıkımların yaşandığı Bayraklı’da, halk bölgeyi terk ederek Bornova'ya taşındı.



İzmir'de meydana gelen 6.6 depreminde Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina enkaz oldu. Milliyet'te yer alan habere göre; bazı binaların da orta derece hasar aldığı Bayraklı ilçesinde vatandaşlar yıkım korkusu nedeniyle taşınma kararı aldı. Bayraklı’dan taşınan İzmir halkının yeni tercihi Bornova oldu.

Genelde öğrencilerin yaşadığı fakat koronavirüsle başlayan online eğitim nedeniyle boş kalan birçok dairenin olduğu Kazımdirik Mahallesi'ne deprem sonrası talep arttı.

Ailelerin yerleşebileceği durumdaki dairelerin neredeyse tamamı dolarken, 1+0 gibi küçük çaplı az sayıdaki birkaç daire boş kaldı.

Gayrimenkul danışmanı Ömer Serkan Acun, “Burası 5 yaş ya da daha genç binalardan ve sitelerden oluşan bir bölge. Hem zeminin daha iyi olması hem binaların yeni olması insanların kendini güvende hissedecekleri bir bölge haline getirdi. 1+0 daireler 1400 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor. 1+1 dairlerden 1600 liradan başlayıp 2 bin 500 lira bandına çıkıyor. 2+1 daireleri en ucuz bulabileceğiniz 2 bin lira bandıdır, onu da bulabilirseniz. 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Satılık fiyatları ise en küçük daireler 1+0’lar 300 bin liradan başlayıp sitenin konseptine göre 500 bin liraya kadar çıkıyor. 1+1’lerde yaklaşık 400 bin lira bandından 700 bin lira bandına kadar çıkıyor. 2+1’lerde 1 milyona kadar yükselen fiyatlar görebiliriz” şeklinde konuştu. 
Bir başka gayrimenkul danışmanı Halil Baki ise 'Yeni Bornova’ olarak geçen Kazımdirik Mahallesi'nde ne satılık ne de kiralık daire kalmadığını belirtti.
 

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!

Bayraklı sakinleri evlerini terk ediyor!


Geri Dön